Thereses paj med skinka, basilika, ost och tomat

Receptet på pajen kommer från min svägerska T. Väldigt lätt att göra och oerhört god, både kall och varm! Jag bytte ut creme fraichen mot turkisk yoghurt eftersom det var det jag hade hemma. Vi åt den igår tillsammans med nybakade linfrörutor. Det bästa av allt är att det blev paj över så det blir paj ikväll med ;)
 
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen.
 
Pajdeg:
125 g margarin
3 dl mjöl
2-3 msk vatten
 
Fyllning:
1 msk dijonsenap (går bra med vanlig senap också)
50 g riven ost
100 g strimlad skinka
1 kruka färsk basilika, hackad
1 burk cocktailtomater, halverade.
 
Äggstanning:
2 dl creme fraiche
3 ägg
1/2 tsk salt
 
Blanda ihop degen, tryck ut i formen, nagga den och förgrädda den sedan i ca 15 min.
 
Ta ut pajen ur ugnen, bred ut dijonsenap på pajbottnen.
Lägg på riven ost, sedan skinkan och därefter basilikan (ska erkänna att jag råkade ta skinkan före osten, det går bra det med). Halvera tomaterna och lägg dem överst (jag lade dem med platta sidan uppåt, tycker det är snyggast).
 
Blanda creme fraiche, ägg och salt och häll över pajen. Grädda i ugn 30-35 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0