Nytt objekt

Det är lite illa om man kärar ner sig i en lägenhet på nätet... Ska iaf gå på visningen. Tror inte jag lär bli ensam, men hoppas jag blir det ;)

Utvärdering av målen för mars

Mina mål och förväntningar på mars månad var:

* Köpa en ny kofta. Den har jag ramlar snart sönder ;)
Check! En grå blev det trots att jag ställt in mig på en svart. Ibland får man helt enkelt gå ifrån sina principer :)

* Gå fortsättningskursen på buggen (mars-april).
Idag är gång 5 av 7. Jag e grym ^^

* Hälsa på Maria & Leo
Blev ett besök för 2 veckor sen. Äntligen.

* Få rätt med blodtrycket. Ska dit på återbesök mm.
Verkar vara bra?? Ligger stabilt nu iaf.

* Fortsätta läsa lika mycket som nu.
Oh yes. Läser så ofta jag kan.

* Simma minst 2 dagar i veckan.
Första hälften av mars månad var jag sjuk (feber och förkyld), men sedan jag blev frisk har det blivit både två och tre besök där i veckan. Gött!

* Få helgbesök av K & O
Tyvärr inställt, då O fick veta att han ska börja jobba i USA. Detta fick han veta med två veckors framförhållning... K kommer däremot upp om ngn vecka.

* Umgås med vänner
Har gått bra trots sjukdom och inställt helgbesök.


Inspiration

Igår gick jag ner på stan eftersom solen sken och jag dessutom nyss fått lön ;) Jag gick in på Village, där får man alltid en massa inspiration. Kolla dessa coola fotoramar:
 
749 kr styck. Vill ha. 30årspresent, någon??! ;)


Någon annan än jag som blev förälskad i denna vas? :)


Det här verkar kul :P

Jag var egentligen inte på shoppinghumör. Skönt faktiskt. Handlade dock en skitcool termometer att sätta på fönstret. 59 kr är bra pris :) Så här ser den ut:


Himla söt tycker jag :) Igår hade jag drygt 20 grader i solen på balkongen :)

Orkarintebrymig

Jag har inte mått särskilt bra de senaste veckorna. Det har antagligen inte märkts eftersom jag är bra på att dölja det. Jag vet inte om det är en trettioårskris, utbrändhet eller depression. Jag kallar det för orkarintebrymig-fenomenet. När jag är ledig ligger jag mest på soffan och orkar inte ta mig upp. Jag känner mig otillräcklig oavsett vad det gäller. Jag ser dock ljuset i buggen och simningen, alltid något.

Idag har det dock varit en riktigt sjukt jävla pissdålig dag, där det nog märkts att jag inte varit på topp. Ingenting har gått som det borde. Min sista lektion flippade ut tack vare att en handfull elever kaosade. Jag var vid det laget fruktansvärt trött, så jag orkade inget annat än att skrika och skälla. Min lunchrast börjar egentligen 11, men eftersom jag satt i telefon, i möten osv så fick jag lunch kl tolv, en kvart före min lektion började. Vissa dagar är bara så underbara :(

För tillfället känner jag att jag inte kommer ikapp med något, varken hemma eller på jobbet. Jag får prestationsångest.

Lägenhetsjakt

...Eller jakt & jakt. Jag fick ett ryck förra veckan och började leta efter bostadsrätt. Jag bor superbra där jag bor, men känner att det vore guld värt att äga sin egen bostad. Jag har absolut inte brått med någon flytt. Hur som helst så hittade jag inget intressant förrän i helgen. Då blev det snabba ryck, den första visningen var idag kl 17. Idag har jag alltså varit på visning av den här lägenheten. Det blir inget av den. Det fanns två garderober i lägenheten plus en minimal klädkammare. Noll förvaring alltså. Köket var verkligen ett stort kök, och på bilderna ser det fräscht ut. Dock var luckorna slitna och vitvarorna kommer att behöva bytas ut inom ett år antagligen. Jag hade velat slå ut väggen i hallen och gjort badrummet större, satt igen dörren från kök till hallen, men det krävs nog styrelsebeslut på det? Balkongen var liten, men å andra sidan har jag en stor balkong idag... Nåväl, det blir inget som sagt. Hyran var dessutom 3909 kr/månad, och det är i stort sett det jag har på min hyresrätt. Inte billigare alltså.

På måndag ska jag hit. Inte mkt förvaring där heller, men kanske bättre plats att sätta in lösa garderober? Dessutom är hyran lägre, vilket innebär att jag skulle kunna betala lika mycket i hyra och lån som jag betalar i hyra här.

Som sagt, jag har inte bråttom och jag kommer inte att flytta till något som inte känns hundra procent aktuellt. Jag bor idag 40 min promenad från jobbet, en kvart på cykel. Om jag flyttar kan jag tjäna en hel del tid på det. Samtidigt ligger simhallen på mitt håll hem, så det blir en naturlighet att gå dit innan jag går hem. Flyttar jag till Byttorp (som i detta fallet) blir det inte alls lika självklart. Det finns för- och nackdelar med allt :)

Kristina

Den person som jag räknar som min bästa vän heter Kristina. Hennes familj och jag kallar henne dock inte för annat än K.


K och jag möttes en vinterdag 2004, när vi var på möte inför simskolestarten. Vi arbetade alltså extra som simskolefröknar, därav Ks smeknamn på mig; Bubblan eller Jenny Bubbla. Det klickade inte direkt, vi var på olika plan i livet. K var 17 och fajtades med gymnasieodödligheten, jag var 23 och höll på att avsluta min lärarutbildning.


Det gick några månader och vi började umgås mer och mer. Till sist var vi ett radarpar. Som ler och långhalm. Som Helan och Halvan. En lång och smal, den andra kort och knubbig.


Vi insåg att vi kompletterade varandra bra. Under hela vår tid tillsammans har inget känts krystat mellan oss. Ibland har vi suttit i Ks föräldrars trädgård, tysta, hon pluggandes och jag arbetandes. Suttit tysta i flera timmar. Tysta just för att inget behövs sägas.


Det är just det som är det fina med vår vänskap, att det inte känns krystat. Att vi inte behöver smsa eller höras av varje dag, vecka eller ens varje månad. När vi hörs av, tar vi vid där vi slutade. Vi vet var den andre finns, när vi behöver det.


Ks pojkvän heter Ola. Ola är bra för K. Han tar ner henne på jorden lite, haha. Nej skämt åsido. Ola är en bra kille, en sån man önskar att alla skulle ha.


K har alltid gett mig råd om ditten och datten, tyvärr har jag inte alltid gjort som hon sagt, haha.


K är den jag först ringer/smsar/annan form av kommunikation om något hänt. Ofta behöver jag inte berätta allt eftersom hon läser mig som en öppen bok lika bra som jag läser henne.


Vår vänskap är otroligt stark även om vi inte alltid tycker likadant, och detta kan ibland leda till "dispyter". Det är väl så det ska vara. Man måste "irritera sig" (fel ordval, men hittar inget bättre) på varandra någon gång.


Ja, det är självkart att jag varit avundsjuk på K! Absolut! Hon ser bra ut och har sunda inställningar, säger vad hon tycker, är ärlig och rak.


Jag vet inte vad jag skulle gjort utan K. Hon finns alltid med mig liksom, även om vi inte hörs av på flera veckor. Jag tror och hoppas att jag aldrig kommer att behöva fundera på saken heller, jag hoppas självklart att vår vänskap kommer att bestå livet ut, för


Kristina Linnéa Lantz - jag älskar dig precis som du är!


Mina kompisar

Dags att uppdatera Boken om mig. Jag kommer att uppdatera med kompisar nu. Vissa nämner jag kort, andra får ett helt inlägg tillägnat sig. Var inte ledsna om ni inte får ett helt inlägg tillägnat er ;)

Streaplers

Igår var jag, Magnus, Maria & Camilla i Boråsparken och dansade till Streaplers. Medelåldern var minst 50. Inte jätteskoj, men alltid kul att dansa så klart. Vi åt tacos här före dansen, mums. Nu ska jag strax bege mig till buggen, gång 4 av 7. Det går riktigt fort det här.

Min tulpan i kruka (från Ikea) blommar så fint. Här kommer lite foton:
  

Världens finaste mössa :)

Linda är en riktig klippa! Jag var sugen på en ny mössa och ny halsduk/halskrage. Frågade Linda om hon ville sticka dem åt mig. Självklart, blev svaret. De skulle passa både till kappan och till jackan. Jag är störtförälskad i min nya mössa, som ser ut så här:


Blomman är avtagbar om jag önskar en enklare mössa. Jag fick så mycket beröm för mössan på jobbet :)

Kragen är jättefin tillsammans med kappan, men ser lite för klumpig ut till jackan, så jag och Linda har överenskommelsen att jag ska få fundera tills jag funderat klart på om jag vill ha den eller inte. Hur som helst är jag kär i den med, allra mest i knapparna då.


Utsträckt


Fina knappar, eller?!

Tack Linda, tack tack tack! Jag är dig evigt tacksam för att du skapat något unikt bara för mig :)

Ny grill

Vi passade på att skaffa oss varsin ny grill igår:


...eller så gjorde vi det inte, haha. Fast jag var bra sugen på en rosa grill, jag erkänner.

Bäckebol

Igår åkte jag & Claes till Bäckebol och gick på Bauhaus och Ikea. Claes renoverar tvättstugan, så han skulle ha både ditten o datten på bägge ställena. Jag skulle ha förlängningssladdar och lite saker till uthyrningen. Förlängningssladdarna var slut (så klart) så jag handlade inte direkt nåt till mig själv. Hittade en tulpan i kruka för 9 spänn. Har redan en blomma på g :) Vad köpte jag mer? Klädvårdsrullar och en vit badrumsmatta. Igår var det Classe som stod för inköpen, haha.

Såg till att inviga mitt företagskort igår, vilket innebär att jag slapp betala. Allt kommer på faktura. Inte helt tokigt. 6% lägre pris har man oxå tydligen. Inte mycket, men vadå?! :)


Fick ingen bra bild, men denna får duga. ;)


Veckans kollega

Veckans kollega heter självklart Kristjana! Igår skickade hon sötaste smset i samband med att jag & Claes skulle till Ikea på kvällen:

"Snälla snälla fina gulliga du, har du lust att köpa 2 pkt värmeljus till mig? Jag lägger en femtiolapp på ditt skrivbord. Om du inte orkar gör det absolut inget. :)"

Om jag köpte värmeljus? Självklart!

Idag lämnade hon tillbaka sjuornas sagor som hon har läst. Med dem följde denna lappen:

Tjejen kan grammatiken, men hur är det med ordkunskapen ;)

Grattis pappa!


Grattis världens bästa pappa på födelsedagen!
Hoppas att du gillar presenterna!


Måndag

Igår fick jag halvt panik när jag insåg att bromsarna på min bil inte beter sig som de ska. Jag märkte detta när jag backade, ingenting annat. Fick tag i Claes, som lovade att hämta mig på Volvo i morse och köra mig till jobbet. Var på Volvo vid sju, fick domen att bromsarna var slitna och allt behövde bytas - bromsok, skivor, klossar och nåt till handbromsen. 8400 underbara svenska kronor. Jippi. Var måttligt irriterad när Claes hämtade upp mig, stackare hahaha. Fick skjuts av Erja till Volvo i eftermiddag, hon bor i Hökerum så hon ska ju ändå på det hållet. Reparationen blev lite billigare, 8046 kr. Hämtade bilen 15.45. Klockan 15.55 var jag tillbaka. Godkände inte reparationen. Bilen låter inte bra. Den pulserar mm. Ska lämna den i morgon bitti och får lånebil under dagen. To be continued alltså...

Leo, bandy & bugg

Idag har jag varit i Varberg hos Maria och hälsat på henne och hennes goding Leo, nu två månader. Äntligen säger jag - jag har ju varit sjuk, Leo har varit sjuk, Marias bil har varit sönder osv... Hur som helst så begav jag mig mot Varberg före lunch, framme strax före halv tolv. Träffade även Marias mamma Rosmarie, bror Martin och hans sambo Jenny och deras barn Casper (5) och Filip (3). Jättetrevliga och mysiga allihop. Casper ville spela bandy med mig, så det gjorde vi. Casper vann med 24-12, typ. "Nu blev det straff, Jenny!" "Jahaa, ja du e domare Casper, du kan det här, det kan inte jag." ;)

 
Här gör vi oss redo ;) och till höger ser ni Casper & vår bandyplan, haha.

Leo ja, en riktig goding. Världens finaste Leo helt enkelt. Jag satt med honom en timme först, innan Casper skulle spela bandy med mig. Matade honom och han var så nöjd så. Hela dagen var han väldigt nöjd och på bra humör. Jag hade köpt en body med dinosaurer på, coolt va? Coola killen liksom ;)
(Ja, jag tänker på vad jag köper till bebisar/barn. Jag tycker dock att det är hysteriskt med uppdelningen av så kallade killkläder och tjejkläder. Vill en unge ha en tröja med en katt på ska han väl få det, även om denna räknas till tjejavdelningen? Det tråkiga är när man ska köpa neutrala kläder, är att dessa oftast endast finns i vitt, beige osv. Boring!)

Jag & finaste Leo.


Ikväll var det då dags för bugg. Jag var laddad eftersom jag var sjuk förra gången. Gick bra idag, kände mig dock lite osäker i början? Fattar inte varför, jag har ju buggat förr ^^

Att leva

Att existera är enkelt.
För att leva krävs det mod dagligen.


Egna blommor

Jag blev så inspirerad av att göra egna blommor, när jag såg denna beskrivning. Sagt och gjort, idag är jag ju hemma sjuk och när jag ändå "inte gör nåt" kan jag ju lika bra sysselsätta mig med att testa att göra de där blommorna.

Jag har provat att göra fem stycken nu. Det var lite meckigt i början, men när man väl fick in knycket så gick det snabbt. Jag har gjort olika storlekar. Nu är inte blommorna färdiga, och jag tänker inte göra dem färdiga förrän jag vet var jag ska använda dem. Fram tills dess ser de ut såhär:


Sjuk

Japp, efter att ha kämpat mig igenom måndag (utom första halvtimmen), tisdag och halva onsdagen sade kroppen ifrån. Jag sjuk"skrev" mig och gick hem. Har förberett allt för i morgon och på fredag. Febern är tllbaka och denna gången jobbar jag inte med den. That´s it. Nu måste jag lyssna på kroppen. Amen.


Fina kollegor

Har glömt att visa upp vilka fina kollegor jag har:


Alla hjärtans dag-kort av Emmelie


Kexchoklad av Claes när han tyckte att jag behövde piggas upp och friskna till från min förkylning. Har kvar det i min låda på jobbet, kanske därför jag fortfarande är förkyld???

Ullaredsfynd

Jag har letat läääänge efter en rund bricka som jag kan ha smörgåstårta på (min smörgåstårta görs på hönökaka), men oftast har det fallit på att de varit för små eller alldeles för dyra. Idag på Gekås hittade jag den i stort sett perfekta (den är i minsta laget, men jag älskar mönstret!) brickan. Den här:Sådär skönt marint mönster :) Lajkt it a lot!

Filmer

Jag har äntligen sett lite nya filmer, nu när jag legat sjuk. Tänkte berätta lite om dem och vad jag tyckte.Först ut är Inception.
Leonardo di Caprio spelar Cobb, en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjäla en idé utan istället att plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

En helt okej film. Den är väldigt välgjord men jag tyckte att den var lite rörig. Lite rörigt märklig. Konstig kanske? Ska nog se den igen så jag förstår lite mer hahaha. Bra slut :)

Nästa film är The social network
Harvardstudenten Mark Zuckerberg blir dumpad av sin tjej och i ilskan går han hem och super sig full medan han som hämnd skapar en sajt där man kan betygsätta universitetets alla tjejer. Facemash som han kallar det blir starten till Facebook, som han sedan programmerar ihop på en dryg månad, bara 19 år gammal.

I takt med att sajten sprider sig, blir folk oense om vem som var med och kom på hela grejen och vilka som ska föra kolossen framåt. Och parallellt med de oerhörda framgångarna får vi följa hur det börjar knaka i fogarna mellan Mark och vännen Eduaro Saverin samtidigt som flashforwards visar hur Facebookgrundaren blir stämd från två olika håll på mångmiljonbelopp.

Facebooknörden Jenny gillade så klart denna film. Riktigt mycket gillade jag den!Tredje och sista filmen är Eat pray love. 

Liz Gilbert är övertygad om att livet har mer att erbjuda än familj och karriär. Se hur hon hittar ny livsglädje i denna inspirerande och sanna historia som är baserad på den bästsäljande boken med samma titel. Liz lämnar New York och ger sig ut på en årslång resa till Italien, Indien och Bali där hon försöker hitta sig själv med hjälp av god mat, meditation och förhoppningen att få uppleva sann kärlek.

Det här skulle min kompis Dahlman säga är en typisk Jenny-film. Det verkade ju så. Så är inte fallet. Den var visserligen söt och så, men nej, inte bra... Den hade sina ljusglimtar. Mer är det inte.

Jag har sjukanmält mig första lektionen i morgon. Jag har legat i soffan hela dagen. Är sjukt rastlös men mår så kasst. Näsan rinner hela tiden. Nu är det ipren och sängen som gäller, och så hoppas vi att den här förbannade förkylningen är borta i morgon!


Att inte hinna...

Mina åttor har som sagt befunnit sig på prao i två veckor nu, samtidigt som niorna har ägnat sig åt SAMS (sex och samlevnad) i en vecka. Jag hade hoppats att jag skulle kunna jobba ikapp, kunna åka på praktikbesök, kunna kompa ut några timmar... I morgon är sista dagen som det är såhär. Hur mycket av det jag trodde jag skulle hinna har jag hunnit tror ni? Har jag hunnit jobba ikapp? Nej, jag har fortfarande kvar en del. Dock känns det bättre idag. Har jag hunnit med praktikbesök? Inte ett enda! INTE ETT ENDA! Jag har fått vikariera för sjuka kollegor, jag har fått blixtinkallade möten som jag varit tvungen att gå på. Jag har prioriterat planering och förberedelse. Har jag kunnat kompa? Nej, jag har snarare jobbat mer än vanligt. Jag har varit på jobbet kvart över sju varenda dag, och gått långt efter min arbetstid är slut (med undantag av igår). Men jag klagar inte. Jag älskar mitt jobb. Jag älskar att gå dit varje morgon även om det ibland är väldigt motigt. Anledningen är enkel - jag älskar det jag gör. Jag vill inte byta det för något i världen.


Torsdagsdrink

Jag har åter drabbats av förkylning. Är snuvig och hostar. På inrådan av min far och mina båda chefer N & J dricker jag nu sprit och hoppas att förkylningen får lite hjälp på traven att försvinna ;)

Idag och förra veckan har jag varit med på elevens val, hemkunskap, med sjuorna, eftersom mitt eget elevens val är inställt pga åttornas prao (har extra tyska med de elever som behöver...). Förra veckan bakade vi knäckkakor, och idag björnbärspaj med vaniljsås. Mums säger jag. Det har varit riktigt skoj där uppe i hemkunskapen!


Björnbärspaj med vaniljsås, eller om det var tvärtom ;)


Mittwoch

Onsdag idag då och dagen har gått fort. Jag jobbade till tolv, sen gick jag hem, åt lunch och satte igång en maskin tvätt. Tvättat 5 maskiner idag, inte tvättat på två veckor haha. Jag har också bakat kanelbullar och äpple- & kanelmuffins. Mums mums. Bullarna ska till jobbet och ätas upp av kollegorna. Alltid kul att bjuda på nåt :)


Bild från februari förra året.

Idiot

En timme sen, sen du såg mig i trängseln
Åh lilla vän, jag kan se vad du tänker
En sån vacker staty, men du får inget gjort
Åh snälla, säg nånting, gör nånting, fort

Du kanske trodde det var självklart
Idiot
Kärleken kommer aldrig självmant
Idiot
Så varför står du där och väntar på din tur?
Nej, jag vill ändå bara dansa
Idiot
Och jag kan välja någon annan
Idiot
Så snälla kom hit, du kan få bli min idiot

Du är fin, men det här går för långsamt
Jag är din, fyra steg, bara kom fram
En sån vacker staty, men du får inget gjort
Åh snälla, säg nånting, gör nånting, fort

Du kanske trodde det var självklart
Idiot
Kärleken kommer aldrig självmant
Idiot
Så varför står du där och väntar på din tur?
Nej, jag vill ändå bara dansa
Idiot
Och jag kan välja någon annan
Idiot
Så snälla kom hit, du kan få bli min idiot

Men du står där och stirrar när lamporna tänds
Och du kommer att ångra dig sen
Kom igen, kom igen, kom igen, lilla vän, kom igen

Du kanske trodde det var självklart
Idiot
Kärleken kommer aldrig självmant
Idiot
Så varför står du där och väntar på din tur?
Nej, jag vill ändå bara dansa
Idiot
Och jag kan välja någon annan
Idiot
Så snälla kom hit, du kan få bli min idiot
(Lena Ph)


Mitt namn

Det var många bud kring mitt namn. Min pappa tyckte till exempel att jag skulle heta Anette. Morfar tyckte att jag skulle heta Lotta. Nej, sa mamma, hon ska heta Jenny. Ja, mamma vann den striden ;)

Mina tre namn blev Jenny Ingrid Marie. 

Namnet Jenny betyder vänlig. Jenny är ett kvinnonamn och är en engelsk kortform av Johanna och en smekform av Jane. Kan även vara en smeknamnsform för Jennifer. Det finns också ett rumänskt namn som stavas Jeni, som har betydelsen vit, mjuk. Namnet har använts i Sverige sedan 1767. Jenny var en av kometerna på namntoppen under 1980-talet (nähä? Det har jag inte märkt?!). Namnsdag 6 oktober.

Ingrid är efter min mamma. Ingrid är ett kvinnonamn med nordisk ursprung. Den ursprungliga formen av namnet var Ingifridh. Första delen av namnet kommer från ett gammalt gudanamn med oklar identitet och andra delen av fridher "vacker, älskad". Namnsdag 9 oktober.

Marie är en fransk form av Maria som använts i Sverige sedan 1690-talet. Namnet är dock ovanligt på de yngsta idag, något som kan förklaras av att namnet var ett modenamn för deras föräldrageneration. Maria har ett arameiskt ursprung och kan betyda morsk eller trotsig. Förr delade Marie namnsdag med Maria (28 februari), och i nin värld har jag fortfarande namnsdag denna dag ;)

RSS 2.0