Håll mitt hjärta

Håll mitt hjärta
Håll min själ
Lägg mitt huvud I ditt knä
Säg att du menar
Och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta
Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta
Håll min själ
Håll min själ
(Björn Skifs)

Renskavsgryta

Detta är typ nationalrätten i sambons familj, troligtvis sedan tiden i Norrland. Mumsigt är det o tur är väl det!
 
 
2 paket renskav
en burk kantareller
5 dl grädde (vi använder matlagningsgrädde, men vispgrädde är godare - så klart)
en gul lök
viltfond, flytande
salt
peppar
 
 
Börja med att ta fram renskaven ett tag innan du ska tillaga, så att den hinner tina lite och du kan skära i fyrkanter.
Bryn lök med renskaven. Tillsätt kantareller. Krydda med salt, peppar och viltfond. Häll på grädde. Koka upp.
 
Servera med kokt potatis, rivna morötter, gelé samt lingonsylt - mums filibabba!!!
 
 

Så mycket jag vill testa!

Det finns så mycket nya recept jag vill testa! Försöker testa ett nytt i veckan men lyckas inte alltid. Hittat en massa nya matbloggar och en hel del nya recept på middagshjälpen. Det som är roligt nu är att A kan "äta allt" och jag försöker laga mat som passar honom också. Igår blev det renskavsgryta, mums filibabba!!! Det är typ nationalrätt i sambons familj, sedan tiden i Norrland. Alla äter det. Och gott är det!

RSS 2.0