The Queen

I min trappuppgång bor tydligen the Queen herself. Hon är närmare 100 år (!) och har bott på samma ställe drygt 50 år. Med anledning av hennes höga ålder har vi förståelse för att hennes hörsel inte är den bästa. I november var det däremot helt galet... Hennes tv hördes upp till mig, två våningar över! Jag hörde exakt vad som sades på kvällens sista rapport, klockan var med andra ord mycket och jag skulle upp halv sex dagen efter. Stackars grannen L i mitten säger jag! Jag ringde i alla fall till hyresvärden som sade att hon skulle ringa och påtala detta. Till saken hör att jag vet att det är fler grannar som har ringt om samma sak.

Sagt och gjort, hörde inget på flera veckor.... Förrän på avslutningsdagen i december (dvs 4-6 veckor efter det att jag ringde hyresvärden). Jag kom hem strax efter lunch, och hann inte mer än in i trappuppgången när tanten öppnar sin dörr och vill ha in mig i sin hall. Väl inne i hallen börjar förhöret osv osv... Inte alls roligt var det, hon var aggressiv tanten. Tyckte det var oförskämt av mig o L att anmäla osv (detta har hon räknat ut själv, enl hyresvärden har hon inte fått veta vilka. Dessutom är det ingen anmälan, utan bara en påtalan att hon bör tänka på det.) Smällde igen dörren efter mig när hon till sist kastade ut mig.

Fram tills idag har det varit tyst.

Jag var nere i tvättstugan i em och manglade mina lakan (hann inte det förra veckan och vill inte gå in i tvättstugan när någon annan bokat). The Queen kommer in genom dörren, och flyger på mig direkt. Jag hann säga Hej!, mer var det inte. Då drar hon upp anmälan IGEN!, och påtalar IGEN att hon bott på samma ställe i drygt 50 år och att INGEN anmält henne. Jo du, sa jag, jag vet flera stycken som har ringt till hyresvärden! Då säger tanten att om man anmäler andra på det viset så måste man vara perfekt själv. Nej säger jag skrattande, jag är absolut inte perfekt. Nej, fortsätter tanten, för man får ju inte tvätta på söndagar!

Jag svarade lugnt att jag tvättar inte, jag bara manglar eftersom jag inte hann med det i måndags när jag hade tvättid. Det är väl inte förbjudet? Jag ska tvätta i morgon, fortsatte jag.

Hon surnade till rätt bra, men bokade tvättid efter mig i morgon (säkerligen naturligtvis för att kolla så att jag har städat ordentligt efter mig, annars ringer hon hyresvärden, ska vi slå vad??? Vilken tur att jag alltid städar ordentligt då, och alltid lämnar över tvättstugan i god tid till nästa tvättare) och sa sen hejdå, och smällde igen dörren.

Jag brukar ha tålamod med äldre människor, men idag rann tålamodet över. Jävla käring, rent ut sagt! Tur att hon hann gå ut ur tvättstugan innan mitt tålamod försvann.

Hon vågar inte göra likadant mot L, eftersom att Ls mamma jobbar för vår hyresvärd. Med andra ord är jag ett lätt "offer". Jag anser dock inte att jag ska behöva ta såna här trakasserier!


Snö-armband

Jobbat länge.
Trött.
Kom hem.
Hade fått paket av min syster.
Bara sådär apropå liksom.
Öppnade.
Började nästan lipa.

Ett snöarmband i vitt/pärlemor.
Sånt jag önskat mig länge.

Tack Fanny!Ingen bra bild alls.... Men det får vara så :)

Perfect
Dessa tänkvärda ord hittade jag hos en mycket klok ung dam vid namn Lina (som en gång i tiden var min mentorselev, jag lovar att jag har lärt henne allt jag kan ;) hehe). Linas blogg hittar ni på

http://finalinafina.blogg.se/

Choklad

Vill ha choklad.
Vill inte ha choklad.
Vill ha choklad.
Vill inte ha choklad....

Beslutsångest?! ;)

Lördagsfilm

Jag & Carita har sett film idag. Crazy beautiful hette den. Kirsten Dunst & Jay Hernandez hade huvudrollerna. Kirsten är verkligen en superduktig skådis. I denna filmen spelade hon nog en väldigt svår roll, som självmordsbenägen tonåring som såg sönderknarkad ut... Det var en okej film, lite söt sådär ;)


Bilder från bt.se

http://www.bt.se/lasvart/se-boras-fran-ovan(1725026).gm?service=mediacenter

Bilder som fanns med i fredagens Borås tidning (www.bt.se). Jättefina flygfoton på ett vintrigt Borås :)

Lär dig dansa finsk discodans!

http://www.youtube.com/watch?v=zwakjoSs754

Det här klippet är från en serie som gick i Finland på 1980-talet. Inget skämt! Själva klippet är störtskönt! Gubben i vitt är helt klart min favorit. Detta klipp såg vi på en personalfest på Ä-skolan, sen var vi fullärda finska dansare ;)

Is it true?

You say you really know me
You’re not afraid to show me
What is in your eyes
So tell me ’bout the rumors
Are they only rumors?
Are they only lies?

Falling out of a perfect dream
Coming out of the blue

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

If you really knew me
You couldn’t do this to me
You would be my friend
If one of us is lying
There’s no use in trying
No need to pretend

Falling out of a perfect dream
Coming out of the blue

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

Is it true? Is it true?
Is it over?
Did I throw it away?
Was it you? Was it you?
Did you tell me
You would never leave me this way?

Is it real? Did I dream it?
Will I wake from this pain?
Is it true? Is it true?
Is it over?
Baby, did I throw it away?
Ooh… is it true?


(Yohanna, Islands bidrag i Eurovision Song Contest 2009)

Tulpanens dag

Idag är det tydligen tulpanens dag, och jag har köpt tulpaner. Jag visste inte att tulpaner hade en egen dag, jag ville ha tulpaner ändå ;) Men visst, har kanelbullen en egen dag så ska väl tulpanen ha en dag? När kommer mazarinens dag? Oxfiléns dag? Pizzans dag? Coca colans dan? Hortensians dag?Så här ser mina tulpaner ut dagen efter inköpet. Fortfarande mörkt runt omkring dem, men det får duga :)

Torsdag 14 januari 2010

Passande rubrik, för idag blir uppdateringen en DAGENS! Håll till godo!

Väder: Varmare än på länge! I morse var det bara runt 3 minusgrader och nu ikväll är det drygt en minusgrad.
Motion: Simning. (Plus promenad till o från bussen)
Citat: "Vi kör grundkursen Allan nu på fyra veckor!", sagt av min kollega L när vi diskuterade det vi ska hinna med innan NP i svenska v 6. Grundkursen Allan var det ja!
Elevcitat: "Nu har du den där bitchblicken igen..."
Middag: Morotspannkakor. (Ett ägg räckte till tre pannkisar, I´m not bad at all!)
Uttryck: Grundkursen Allan (så klart!)
Positiva: Jag är bra, jag har ett roligt jobb, jag har kollegor som jag tycker om och uppskattar, jag har tak över huvudet och jag har familj & vänner som betyder mycket för mig.
Negativa: För mycket folk i simhallen. (Note to self: Simma inte på denna tiden igen)
Snygging: Joel Kinnaman (han som spelar Frank Wagner i Falk-filmerna och huvudrollen i Snabba Cash, som har premiär i morgon *vill se!!!!*)Update: Det är väl på sin plats att mr Kinnaman får vara med på några bilder i min blogg ;)Darf ich...?Idag kom de äntligen upp - mina papper med tyska fraser! Det underlättar en del för eleverna hoppas jag. Mina ena grupp med åttor tyckte att det var jättekul och sa "Wie bitte" lite väl mycket... ;)

Det krävdes dock ett brottningsmatch med en skrivare som slutade att fungera, samt ett utbrott på ett wordprogram som inte ville som jag ville, innan papperna blev rätt och kom upp på anslagstavlan.
Wunderschön - natürlich :)

En lillebror

Idag hälsar vi Grys lillebror välkommen ut :)
Grattis Åsa & Jerry!

Heut´ ist mein Tag

En gammal tonårsförälskelse, med Blümchen ;)


Ich fühl' mich gut
Und mach mein Herz auf
Lass die Sonne rein
Jeder Tag soll ein Geschenk
Und was besondres sein

Ich steh' auf
Schau' aus dem Fenster
In ein Himmelblau
Vertrieben sind die Nachtgespenster
Und ich weiß genau:

Heut' ist mein Tag
Heut' ist mein Tag
Heut' ist mein Tag...

Ich schau' in den

Spiegel
Zieh' mir was Besond'res an
Es ist nicht zu glauben
Dass man so gut ausseh'n kann!

Ich tanz' auf der Strasse
Lach' den
Menschen ins Gesicht
Alles denkt, ich bin verrückt
Denn sie wissen nicht:

Heut' ist mein Tag
Heut' ist mein Tag
Heut' ist mein Tag

RSS 2.0