Marabou crunchy corn

(Bilden är lånad härifrån!)
Den här skapelsen finns inte i Falkis, tro mig - jag har letat ;)
Detta testade vi för någon dag sen (det finns fortfarande ett halvt choklad över, tror ni att jag känner mig duktig som inte satt i mig det när M är på jobbet?!) och vi gillade det. Det smakade lite som Kinapuffar eller vad det godiset heter. Visserligen tycker jag att det är väldigt sött med vanligt choklad nu för tiden, men Marabou är ju alltid Marabou... jag kommer absolut att köpa detta igen :)

Vart jag än går

Lägg din hand mot min kind

visa mig vägen

kommer du ihåg den

det känns så skönt att komma hem

 

för när du ser mig blir du lycklig

om du känner dig ensam

öppna dig då

dela med dig av känslan

jag kan nog  förstå

 

Om ditt hjärta slår

kommer jag vara med dig vännen vart du än går

Om ditt hjärta slår

kommer jag känna av dig själv vart jag än går

Vart jag än går

Vart du än går

 

Du vilar här på mitt bröst

för mig är du livet

men jag tar dig förgivet

Förlåt jag kan vara dum

När disträheten tätnar

När jag hör dig

 

Om ditt hjärta slår

kommer jag vara med dig vännen vart du än går

Om ditt hjärta slår

kommer jag känna av dig själv vart jag än går

 

Spela vår låt nu

ta mig med storm

kan vi inte dansa som förr och 

hela natten lång

Bli nu ett med mig darling

jag vet att vi kan

men sen vill jag hålla din hand

 

Om ditt hjärta slår

kommer jag vara med dig vännen vart du än går

Om  ditt hjärta slår

kommer jag känna av dig själv vart jag än går

Om ditt hjärta slår

kommer jag vara med dig vännen vart du än går

Om ditt hjärta slår kommer jag känna av dig själv vart jag än går

Vart jag än går

(Stiftelsen)

 

Magisk lördag

Ahh, lördagen var magisk! Tänk er besök på Knalleland OCH Ica Maxi, på samma dag! Ojojoj, magiskt. Magiskt. ;)
 
Vi var bjudna till Cizzi på 30årsfest på lördagen, öppet hus från 16. Hade bestämt att vi skulle avverka lite ärenden innan. Vi kom iväg från huset ungefär vid tolv. Framme på Babyproffsen i Borås vid halv två. Insåg att de stängde två. Attans. Hur som haver, handlade en mössa från Lundmyr (jag skulle kunna handla upp hela sortimentet, men jag avstod. Kanske tur haha.) och hämtade ut mitt gratispaket från ett känt blöjmärke i samarbete med Babyproffsen (...) Bara kolla på några av Lundmyrs saker, aahhh lovely.
 


 
Anledning ett till att vi åkte dit över huvudtaget var för att köpa ett skötbord, men detta var slut. Det verkar vara restfört överallt, men jag har idag beställt ett från Babyproffsen i Halmstad. Anledning två till besöket på Babyproffsen var att kolla om de hade fler färger på vagnar än vad de har i Falkis o Halmstad. Jag vill inte beställa en vagn jag endast har sett i en tidning, vagnen kostar sjukt mycket pengar och det ska kännas rätt. Jag vet inte hur många timmar vi har lagt på att kolla på vagn, folk tycker att vi är knasiga som inte bara "går och köper en vagn, vilken som helst", men sån är inte jag. Vi har provkört, vi har vägt för- och nackdelar emot varandra, vi har ändrat oss (eller okej, mest jag) ungefär tusen gånger osv osv. 
 
I alla fall. Där stod vagnen. En vagn som vi faktiskt inte alls hade som förstaval egentligen. Vi ville ha annat chassi och annan färg, men så var det det där med att kolla på vagnar i katalog respektive i verkligheten. Det blir den vagnen, nu har vi bestämt oss.
 
Efter Babyproffsen drog vi till Knalleland. Göttans. Hann med att besöka alla affärer vi skulle/ville, och kom hem med allt möjligt från Clas Ohlson, Lindex, Kappahl osv.
 
Efter det drog vi till Cizzi, vi var där runt fem. Fick smörgåstårta och prinsesstårta. Mumsigt värre. Blev sugen på att fixa egen smörgåstårta efter det! Stannade till åtta ungefär, kul att tjöta och träffa folk. Sen blev det en tur och kolla om gamla lägenheten stod kvar och därefter Ica Maxi.
 
Ja, ni fattar. Magiskt.
 

Starbar

I lördags var vi på mitt älskade Ica Maxi i Borran ;) Där hade de, till skillnad från affärerna i Falkis, fått in de "nya" chokladsorterna, och ja, vad gör man? Handlar så klart. Igår testade vi denna:
 
(Ja, jag vet, den är inte ny och den finns faktiskt i Falkis. Jag har bara inte köpt den innan.)
Helt klart godkänd. Den var inte alls så söt som man kunde tro, lite mer saltig av jordnötterna. Inte så stora nötter som i Snickers heller. Vi delade en, och det räckte gott och väl, inte som när man äter Daim o bara vill ha mer o mer o mer.... Det blir absolut fler inköp av denna :)

Linfröbullar

Recept från min mamma, ingen aning om var hon har hittat det. Detta är egentligen recept på picknickbullar, dvs de är stora, jag gör dem mindre.
 
16 bullar
Ugn 225 gr

1 dl linfrö
2 dl vatten
2 msk olja
4 dl lättmjölk
50 g jäst
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
ca 6 dl vetemjöl

Blanda linfrö och vatten och låt dra ett par timmar eller längre.
Värm mjölken till 37 gr och tillsätt oljan.
Smula ner jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör till jästen löser sig.
Tillsätt linfrö och salt och arbeta in mjölet.
Låt degen jäsa ca 30 min.
Knåda degen och dela den i 16 bitar.
Forma till stora platta bullar. Lägg dem att jäsa övertäckta på plåt ca 30 min.
Grädda ca 12 min.
Pensla med vatten och låt svalna på galler under bakduk.
 

Att klaga

Att klaga är som att sitta i en gungstol - du har något att göra men du kommer ingenstans.

Aldrig tillbaka

Jag går långsamt, men jag går aldrig tillbaka.
- Abraham Lincoln

Panik

Efter lunch idag skulle jag sätta mig och läsa in mig på min nya kurs som börjar på onsdag. Fick panik då jag insåg att första uppgiften skulle lämnas in IDAG! kl 16.00. Så här såg uppgiften ut:
 
 

En livsberättelse

 

Syftet med denna uppgift är att du som student ska få en djupare förståelse för vad migrationen innebär för den enskilde individen. Berättandet är centralt i våra liv och vi använder berättelser för att förstå vår omvärld samtidigt som det också är genom berättelser som vi skapar våra identiteter.

 

Din uppgift är att intervjua en person som invandrat till Sverige inte genom att ställa frågor utan genom att låta personen berätta om sina erfarenheter. Intervjupersonen väljer själv vilka händelser som hon/ han berättar om.

 

Tänk på att det är viktigt att du informerar den person du intervjuar om syftet med intervjun och hur du kommer att använda den. För att skydda personen bör du även avidentifiera henne/honom genom att byta namn eller andra fakta som leda till att personen identifieras i din redovisning.

 

Som tur var hade jag redan varnat min gamla kollega Kristjana om att jag ville intervjua henne, så det blev till att mmsa uppgiften till henne, och så ringdes vi under eftermiddagen. Nu känner jag Kristjana så pass bra, att jag hade rätt bra koll på hennes invandring och kunde förbereda texten innan jag fick slutgiltiga svar. Skickade iväg den kvart över tre idag, ca 800 ord (max var 1500 ord). Det är jag nöjd med.


Tapet med Pippi eller dylikt?

Jag har letat efter tapeter med Astrid Lindgrenmotiv. Detta verkar inte finnas?! Jag undrar hur det är möjligt?! En av våra mest folkkära författare och älskade karaktärer finns inte att få i tapetform?! Astrid är min idol, hon är min barndom. Jag vill att mitt barn ska ha Astrid i sin barndom! Är det någon som har något tips på var man kan hitta fototapeter eller tyg med tex Pippi? Denna bilden är en av våra favoriter:
(Pippi flyttar in)

Aldrig för sent

Det är aldrig för sent att bli den vi skulle kunnat vara.
- George Eliot

Något för kattägare?


Nervöst

Om mindre än en timme börjar mitt seminarium till min distanskurs (svenska som andraspråk, Falun). Jag har sett fram emot det i flera månader, och nu är jag pretty nervös. Det är en helt ny värld med föreläsningar o seminarium över nätet. Just nu verkar det som om de två första delkurserna går parallellt, jämna veckor den ena kursen och ojämna veckor den andra, men på samma tider. Jag försöker verkligen vara förberedd, men jag vill ju vara superförberedd så det är väl därför jag är nervös... Nåja, det går finemang tror jag.
 
Igår vikade jag igen, det är schysst när man har 5 min promenad till jobbet och slipper planeringstid och annat ;) Denna månaden blir det åtminstone fyra vikarietillfällen, passar mig bra just nu.
 
Dags att fixa lite käk så att magen är mätt och belåten innan kursen drar igång! Ha en najsig dag alle Leute!

Gravidbälte

En pryl som jag inte visste fanns, men som visat sig vara en underbar hjälp i bilen är gravidbältet! Jag har fått låna mitt av Ms syster, har ingen aning om var hon har köpt det, men så här ser det ut:
Jag använder det jämt, det spänner inte, det känns bara skönt och behagligt. Smidigt och enkelt att sätta på stolen också = en fördel. Jag vet att det kostar en bra slant (några hundralappar), men för min del hade jag absolut köpt ett eget om det inte var så att jag fått låna. Tänk vad saker man inte vet att man behöver ;)

Bilder från Dalarna

Under midsommar var vi hos Ms kusin med familj i Söderbärke i södra Dalarna. Därifrån åkte vi vidare mot Värmland där vi bla träffade Malin, som varit min brevvän sedan december 1992!, innan vi åkte hemåt efter en vecka. Vädret var perfekt. Här kommer lite bilder jag hittade i min mobil. Övriga bilder ligger i kameran, får försöka hitta den ;)
 
Vi grillade kôlbulle vid Ransbysätern med Malin, H o E. Es första kôlbulle, hon var som tokig i den!
Kôlbulle är typ som fläskpannkaka som man grillar över eld. Äter med lingon. Jag gillade det. Jag borde blivit värmlänning.
 

RSS 2.0