I <3 Didriksons

Idag har jag tillbringat ca en och en halv timme i en svettig lokal och fyndat Didriksons! De har utförsäljning två gånger om året - utgående varor, andrasortering osv. Där kan man tex regnställ till småbarn för 100 kr styck. Makalöst billigt. Jag älskar Didriksons, har en röd jacka med gråa byxor, och en cerise jacka med svarta byxor. Deras kläder är hållbara, håller regnet ute, är snygga osv osv. Jag vet inte hur jag skulle överleva utan mina regnställ, ni vet - jag bor i Borås, det regnar en del här ;) 

Idag blev det totalt 950 kr. Då fick jag allt detta:


Regnställ till mamma o pappa, 400 kr styck. Pappas var så fint med reflexränder, synd att det inte fanns åt mamma också. Mamma o jag kommer att matcha varandra fint nu ;) (Min röda jacka är dock tvåfärgad.)


Regnstövlar - 50 kr paret - till Alice och Hugo, underställ - 50 kr - till Tristan.
Nej, det fanns inga andra färger i underställ, och ärligt talat tycker varken Linda eller jag att det spelade någon roll när det bara kostade 50 kr. Tristan måste ju hålla värmen nu när han flyttat till Kalix och inte längre är göteborgare :)

Inferno

Idag har jag varit hos fina Elin och fått massage. Tror minsann hon knådade i 45 minuter och mina skuldror var värst denna gång. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJJJJ vad ont det gjorde! Det är väl märkligt att man inte har ont innan man går dit, men under massagen märker man hur spänd man är! Hur som helst gjorde det gott, och jag mår finemang :)

På hemvägen körde jag förbi Lidl (ligger nära Elins hus) och tänkte att det var längesen, jag går in. Köpte bla trepack vitlök för tio spänn. Super. Jag köpte en sån pizza för ugnen också. Femton spänn kostade den. Lät mumsig - peperoni, salami osv... Jag råkade dock missa att pizzan inte var hot, inte very hot, utan inferno!!!! Helvete vad det brann i munnen vill jag lova! Tre tuggor, sen åkte pizzan i soppåsen. Så här ser den ut, om ni vill ha en brinnande mun:


Tomteljusstake

Gårdagens jag-måste-ha-och-jag-måste-ha-nu är denna:





Ljusstake från nya affären i stan, Presentknallen. Kostnad 75 riksdaler. Siffrorna är köpta på Lantmännen i Ullared. Ska inte sitta på dessa ljusen egentligen men nu får de sitta där ett tag, tills jag hittar nåt bättre ställe ;)

Dumheter

I söndags var vi på kalas hos Martins lillasyster Maria, som fyllde 30 = tant (enligt M). Maria har två söner - Hugo (snart 2½) och Melvin (3 månader). Hugo snappar upp allt och i söndags var hans favoritord "dumheter". Det blev lite komiskt emellanåt, som till exempel:

Hugos mormor: Nu ställer vi oss upp och sjunger för Maria!
Hugo: Dumheter!

Malin <3 Martin

Malin & Martin överraskade med att gifta sig för en månad sen. Och som med allt annat som kommer plötsligt, så tar det lite tid för att fixa kort när man inte är beredd ;)

Jag valde att göra ett enkelt kort, inspirerat av ett annat kort jag gjorde i somras, och igår blev jag klar och skickade iväg det. Malin smsade precis och meddelade att det kommit fram, så det anses väl som riskfritt att lägga upp bild nu då ;)



Tyvärr syns inte den lilla berlocken nertill på kortet. Det är iaf ett kuvert med hjärtan i, och så står det Made with love på det.

Miranda 4 år

Ännu ett kort beställt av mitt största fan ;) Hennes brorsdotter Miranda fyller fyra om en månad. Miranda gillar stjärnor och månar mm. Dags att använda mitt nya favoritpapper igen med andra ord, oj va ledsen jag blir ;)


Nya gardiner

Jag har bytt gardiner i vardagsrummet. De nya är röda med vita prickar! Aj löv dem! Det blev kanonbra! Jag sa till M att "nu ska de sitta där året om, det blev så himla bra!" M, lika förnuftig som alltid, svarade att "tror du inte att du är trött på dem när det närmar sig vår, att de påminner för mycket om julen? Då kommer du att tycka att de gröna är fräscha och ljusa."
Han har förmodligen rätt.
Fram tills dess njuter jag av detta:



Beställningskort

Mitt största fan är Malin på mitt jobb, så många kort som hon beställer, haha. Nej, skämt åsido. Innan i veckan beställde hon ett kort till en dam "som fyller sjuttio nånting". Enkelt skulle det vara, och enkelt blev det.


Dopkort till Melvin

Om drygt två veckor ska vi på dop. Det är minsta systersonen till M som ska döpas, och M ska dessutom vara fadder. Jag har gjort Melvins kort idag, hoppas det blir uppskattat.


Leverans




Idag fick jag hem allt detta :D Har lite julafton just nu :P
(För er som undrar vad det är, så är det 14 paket floss, papper, vellum, cardstock, 21 st ministämplar och klisterbokstäver)

Medusin

I förmiddag var jag hos tant doktorn och fick konstaterat att jag har bihålsinflammation. Jag fick en dunderkur bestående av penicillin (4 st om dagen i en vecka) och nässpray. Ska sluta använda mitt vanliga nässpray och utgå ifrån ett som jag har fått på recept. Jaha, det blir ju lajbans varje gång man behöver nässpray?! Fick två stycken på detta recept, tänkte plocka ut båda även om jag kanske inte behöver dem just nu. Har haft så in i bomben ont i tänderna hela dagen... :( Snaaaart är det över!


Fredagsmiddag


Potatisgratäng, smördegsinbakad fläskytterfilé (barbequekryddad), sallad och ett gott rödvin. Mums!

Jag hatar...

...bihåleinflammation! Detta är min åttonde. Tror jag. Blä.
Vet någon hur man slipper det? Bara fått tips att använda nässpray, men det gör jag ju??

Önskelista till tomten

Jag önskar mig:

En apoteksdisk, liknande denna.

En jordglob. Gärna en gammal, före Balkankriget, Sovjetunionens upplösning osv!

Röda påslakan & örngott, med vita prickar på.

En cuttlebug, eller nyare modell.

En komplett uppsättning kryddburkar, i stil med dessa.


Lagom är bäst?



Varför ska man vara nyttig om man blir snyggare om man varit onyttig?! ;)

Betyg



Kommentarer överflödiga...

Mobbning

Helt enkelt snodd från ett inlägg på Facebook. "Trots det" riktigt bra:
 
Hur förklarar vi för våra barn och barnbarn vad mobbning är? Här är hur en lärare i New York gjorde det för sin klass. Hon bad dem att göra följande övning:

Barnen skulle ta varsitt pappersark. Sedan blev de tillsagda att skrynkla ihop det stampa och slå på det och men utan att riva det. Så bad hon barnen vika bladet, titta på hur smutsigt, fyllt med märken och ärr arket var. Så ombads barnen att säga förlåt till pappersarket. Fast de hade bett om ursäkt och att de hade försökt att släta ut det, var det fortfarande skrynkligt. "Dessa märken kommer aldrig att försvinna, oavsett hur mycket du försöker ta bort dem. Detta motsvarar vad en mobbare gör mot andra. Även om du säger förlåt efteråt, kommer ärren aldrig försvinna." Barnens ansiktsuttryck sade att budskapet hade önskad effekt. Kopiera och sprid ordet om du är mot mobbning. Det säger också hur viktigt det är med tillräcklig personal även på raster, i korridoren och hjälp till självhjälp i klassrummen.

Feber

Igår eftermiddag lämnade vi Skåne till förmån för Falkenberg. Väl framme tyckte jag att jag hade ont i öronen och i halsen. Efter ett tag började jag känna att jag var riktigt trött och hade ont i hela kroppen. Vi tog en promenad på kvällen, och därefter var jag så slö. I säng strax efter tio, somnade direkt. Vaknade halv ett, var nog frusen tror jag, för snodde åt mig hela täcket? Vaknade igen halv tre, då var jag supervarm o lade mig på mattan på golvet istället ;) Sov ganska oroligt där, vaknade igen strax före halv fyra, då frös jag igen. Upp i sängen igen, M frågade om jag inte skulle ta en ipren. Tog en, och sen sov jag som en stock tills klockan ringde kl kvart över sex. Då var jag genomsvettig! Jag tog mig hemåt och insåg snabbt att jag inte kunde ta mig till DISA-handledningen idag, och stannade hemma. Har sovit några timmar. Sett film. Beställt två klänningar. Fortfarande helt slut. Febern ligger stabilt på ca 38 grader, så det är inte mycket, men det känns. Det positiva är att jag har inte längre ont i halsen!


Albumet

H & B har gett mig tillstånd att visa upp albumet, så here it goes!
Jag valde att göra det väldigt stilrent och enkelt. Använde cardstockspappret Bazzill (färg Vanilla) som bakgrund på alla sidor. De vinröda papprena är Bazzils Pomegranate och en till färg som jag inte vet (fått dekorationerna). Lite filthjärtan och platta hjärtan (från Panduro), halvpärlor, bokstäver, nålar, band, blommor och blad ur mina gömmor.
Det vita albumet är köpt på Panduro. Det är ett sk bröllopsalbum. Jag har tagit bort fotoramen på framsidan och dekorerat med ett stort papper som jag fick av Kajsa. Perfekt för detta ändamål :)

















Kärlek


Bröllopsalbum

När ni läser detta är jag & M på fika hos Benny & Helen. De har fått min present, ett album från bröllopet! Jag bestämde mig för att överraska med ett album på natten efter bröllopet. Själva albumet är enkelt och stilrent. Jag hoppas kunna lägga upp lite bilder, men det beror helt och hållet på om de godkänner det. Fram tills dess kan ni få en titt på hur albumet ser ut :D


Lov i Skåne

I tisdags kom jag till Skåneland. M är på väg, han är här om en timme ungefär.
Igår mys i Ystad med Kajsa o Saga, och sedan film och middag med Tess. Tess o jag fick till en riktigt god kycklinggryta. Mums på den! Saga är ett charmtroll så klart. Ja, Kajsa, du är oxå rätt charmig ;) haha.
Före Ystadturen bakade jag 8 limpor bröd samtidigt som jag omorganiserade halva köket och slängde en massa. Det är inte riktigt normalt att ha 17 vispar eller 12 slevar eller 145 knivar. Ungefär.

Välkommen Jolie!

Tristan har blivit storebror! :)
Det gick undan, två timmar efter att vattnet hade gått var Jolie ute!
Jag hoppas att mitt paket har kommit fram, om inte så får du blunda nu Linda ;)


Tyckte att själva pappret var så fint att jag inte ville ha så mycket dekoration. (Tack för pappret, Kajsa!!)

Eftersom att jag fick veta att det var en tjej ganska tidigt, så kunde jag handla på mig presenterna innan hon föddes. Jolie fick en likadan body som Saga, röd och vitrandig. När Tristan låg i magen var vi så säkra på att det var en pojke att jag faktiskt hade köpt hans presenter innan. Jag minns att jag ska till Linda att Nu får det banne mig bli en pojke, jag har fixat presenten ;) Tristan skulle så klart ha ett storebrorspaket. Han älskar ju allt som går på fyra hjul - traktorer, bilar, lastbilar, gräsklippare, lastare und so weiter. Tror att jag lyckades bra med mitt köp ;)




RSS 2.0