Tänkvärt

Det finns tecken och nyanser i livet som du kanske inte ser förrän du tvättat dina ögon med tårar.

Sad but true.
Caspers död har påverkat mig mycket mer än jag trodde den kunde göra. Jag blir tex hispig och orolig när någon ramlar och slår sig, särskilt om personen i fråga hamnar på nacken/ryggen.

(Hispig... är det ordet skånskt???
Update från Värmland är att hispig verkar finnas lite varstans i vårt avlånga land. Bra, då är jag inte så mkt utlänning som det verkar, haha.)

Skadad

Har nyligen läst ut en väldigt gripande bok, "Skadad" av Cathy Glass (som egentligen heter något annat, liksom personerna i boken). Den är verkligen värd att läsas. Det var min elev i årskurs 9 som tipsade mig om denna (tack Isabelle!). Boktipset idag är alltså denna bok. Läs den! Jag kunde inte lägga den ifrån mig! Det värsta av allt är, att det finns många barn som har/har haft det som Jodie... och det gör det hela ännu sjukare.

På baksidan av boken står följande:

En djupt rörande berättelse om hur en fosterförälders stora tålamod och kärlek fann nyckeln till en liten flickas mörkaste och mest smärtsamma hemligheter.

Cathy Glass hade varit fostermamma till femtio barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trassligt som Jodie, vars våldsamma och agressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.

När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon har gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmre lär sig den lilla flickan att hon kan lita på Cathy och anförtro sin fruktansvärda historia till henne.


RSS 2.0