Muffins

Jag har under årens lopp fått många smeknamn av mina elever. Oftast har de anspelat på mitt namn; Jennan, Jens, Jensi osv. Årets sjuor har däremot prickat in ett annat namn åt mig, nämligen muffins. Från början var det en tjej som kallade mig rosa muffins, för jag hade en rosa tröja på mig och "för att jag var snäll och söt". Sen började hon och hennes kompisar bara säga muffins, och nu verkar det allmänt känt bland sjuorna att jag är muffins. Jag måste säga att jag är glad för mitt nya namn. Muffins, det är ju gott :) och det ligger något positivt över det hela, haha. (Nämnas kan att Sara i biblan är Kiwi, ett namn som hängt med i en herrans massa år. Kiwi o Muffins. Vilken kombination!)

Ikväll har vi haft föräldramöte. Det blev en lång dag på jobbet med andra ord. Själva mötet gick jättebra, vi hade mycket föräldrar närvarande = kul!

I morgon gäller det, test på vårdcentralen kl åtta. Fastande... :/


En bild på rosa muffins, tror den är från aftonbladet.

Man hinner mycket...

...när man slutar klockan ett! Jag var kvar på jobbet tills ca 13.40, var tvungen att förbereda för min vikarie på fredag morgon (när jag ska till doktorn och göra det avgörande testet, kanske. Typ). Efter jobbet cyklade jag till Knalleland och letade jeansleggings. Hittade inga som passade :( Cyklade in till stan och gick en sväng där, men blev inget där heller. Efter det drog jag hem och satte en deg på jäsning. Under tiden som den jäste gick jag ut med återvinningen och sen låg jag i sängen och läste och åt choklad :D

Jag känner mig mycket lugnare nu, som om jag hittat mitt "lunk". Jag sover bättre om nätterna (vaknar inte lika ofta mitt i nätterna längre) och sover i regel 7 timmar per natt. Det känns som att det är på rätt håll iaf. De senaste två veckorna har jag dessutom mått väldigt bra och inte varit yr eller mått illa mer än en gång. Får hoppas att det håller i sig.

Igår var jag på Håroskopet och klippte mig hos Johanna. Hon var jätteduktig och jag kommer absolut att fortsätta gå dit. Det var första gången jag blev klippt i Borås. Första gången som jag klippte mig hos en frisör norr om Skånes gränser för att vara ärlig. :)

I morgon är det föräldramöte för vår del. Lång dag alltså.

I söndags var jag & Carita i Göteborg och shoppade. Eller vi skulle shoppa. Hittade bara en stickad tröja. Träffade kusin Minna och åt lunch på Jensens, sen följde hon med oss på stan. Lite senare anslöt sig Linda & Tristan oxå. :) Jisses va han växer!!! Jag såg dem senast i juni, och det tycker inte jag är så långesen, men jag tyckte han hade växt typ en decimeter eller nåt! Helt galet! På tåget dit var det signalfel mellan Borås o Sandared, vi kröp fram och blev ca 30 min sena. Vi satt och roade oss med att sjunga och ta knäppa foton, haha. På hemvägen var det ännu värre! Då fick vi stanna för mötande tåg, singalfel osv. Vi kom 40 min sena hem.

Dyngkåt och hur helig som helstJag har idag läst ut Dyngkåt och hur helig som helst, av Mia Skäringer. Mia är en helt underbar människa, som skriver om exakt allt som rör sig i hennes hjärna (och det är mycket vill jag lova!) Jag älskade Mias karaktär i Solsidan, satt klistrad varje fredag (tur att jag hade ett ex som gillade henne lika mycket haha!). Hade jag varit lesbisk hade jag med stor sannolikhet varit kär i Mia! Nu är jag inte lesbisk, och det är kanske tur för oss båda ;) 

Dessutom är jag ingen småbarnsmamma, men det känns som om det kvittar när man läser boken. Mias klockrena kommentarer om ditten och datten går rakt in i hjärtat. Jag skulle kunna ägna flera timmar åt att berätta hur underbart fantastisk jag tycker att Mia är, men jag väljer att tillägna henne detta blogginlägg och avsluta med orden Tack Mia! Tack för att du delar med dig av ditt unika, normala liv!

På adlibris står det såhär om boken:
"Jag är bara så trött på superdupermorsor, självuppoffring, martyrskap, husfridsknull och falska glättiga fasader. Jag längtar efter verklighet, sårbarhet, och magar med hudbristningar. Efter människor som vågar vara sig själva utan djupa klyftor mellan hur de känner sig och vad de verkligen visar upp. Efter nya Marior som av egen vilja och egen funnen kåthet vågar be sin Josef om helt egoistisk sex när lille jesusbarnet somnat. Mammor är väl också människor, eller? Sårbara. Svaga. Vilda och ömma. Känslor som kommer och går. Tänk om vi skulle våga vara oss själva en stund innan vi dör. Tänk om vi skulle fatta hur jävla vackra vi är.

Här är en bok med krönikor som jag skrivit i tidningen mama och delar ur min blogg som funnits i två omgångar. Kom nära."

/Mia Skäringer

När Mia Skäringer började blogga hade hon samma tanke som när hon skrev sina krönikor i tidningen mama: den skulle vara garanterat pumpsfri. Det vill säga "inga bilder på ett par snygga pumps jag såg i affären på väg till dagis". Resultatet har blivit en bok som är både rolig och allvarlig, tankeväckande och stark. Mia Skäringer bjuder på ett befriande öppet sätt in oss i sitt eget liv och delar med sig av sina erfarenheter, av skilsmässa, föräldraskap, nytt familjebildande. Dåligt samvete, prestationsångest och vacklande självförtroende. Hon krossar myten om superkvinnan som med ett glatt leende håller alla bollar i luften samtidigt, och önskar alla att ha mod att vara den man är och tänka mindre på att duga.

  


Växthumor


Björn Gustafsson


Du är en blick, och den är mörk, och den är varm Å jag vill dansa med din midja i min arm Du är doften av viol Du är restskatten från fjol Du är en helt fantastisk tjej Du är Beatles å Leila K Du är glad och elegant Du är laktosintolerant Du är strösslet på en glass Du är det roliga i hasch Jag kan diska laga mat, va i tid och aldrig sen Å jag tycker de e jättekul att lyssna på problem Du är en doft, du är ett ljud, du är en färg Denna sången är till dig... Carina Berg Carina jag tror vi två passar bra ihop Häng me mig hem till Götet å gör slut med Kristian Luuk Carina du är änden på min fantasi Du är brödet man vill lägga korven i Du är hej och skepp å hoj Du e sodastreamad oboy Du är allt en man kan få Du är bättre än Die Hard 2 Du e Jane å jag e Tarzan Gör slut med han från Hassan Du är vacker och unik Min pappa e rik Jag har tre meter i tak och lakan utav sammet Du kan ta mitt nummer utav Kristian efter programmet Carina Berg mitt hjärta slår så hårt för dig Så gör slut med Kristian Luuk bli ihop med mej Carina låt oss vandra natten vidare Dansa nakna tillsammans i en vattenspridare Carina jag står chanslös jag är evigt din Jag vann över Kristian ganska lätt i plockepinn Du kan maila mig och tacka, eller om du tänker om på 27centimeter@hotmail.com Jag vet att vi skulla passa bra ihop Så kom igen Carina, gör slut med Kristian LuukLove the way you lie

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie

I can't tell you what it really is, I can only tell you what it feels like
And right now it's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight while I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight
High off her love, drunk from my hate, it's like I'm huffin' pain
And I love it the more I suffer, I suffocate
And right before I'm about to drown, she resuscitates me, she fckkin' hates me
And I love it, "wait, where you goin'?"
"I'm leavin' you," "no you ain't come back"
We're runnin' right back, here we go again
So insane, cause when it's goin' good it's goin' great
I'm superman with the wind at his back, she's Lois Lane
But when it's bad it's awful, I feel so ashamed I snap
Whose that dude? I don't even know his name
I laid hands on her
I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie

You ever love somebody
so much you can barely breathe
When you with em you meet and neither one of you even know what hit em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills used to get em
Now you're getting fuckin' sick of lookin' at em
You swore you'd never hit em, never do nothin' to hurt em
Now you're in each other's face spewin' venom in your words when you spit em
You push pull each other's hair
Scratch claw hit em throw em down pin em
So lost in the moments when you're in em
It's the rage that's the culprit, controls you both
So they say it's best to go your seperate ways
Guess that they don't know ya
Cause today that was yesterday
Yesterday is over, it's a different day
Sound like broken records playin' over
But you promised her next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no nintendo game, but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it window pane

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie

Now I know we said things, did things, that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper's just as bad as mine is, you're the same as me
When it comes to love you're just as blinded
Baby please come back, it wasn't you, baby it was me
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up the bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
Told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed I'll aim my fist at the drywall
Next time there won't be no next time
I apologize even though I know it's lies
I'm tired of the games I just want her back
I know I'm a liar if she ever tries to fuckin' leave again
I'ma tie her to the bed and set this house on fire
Just gonna

Just gonna stand there and watch me burn
Well that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie

(Eminem & Rihanna)Pysseldag

Idag har jag och lite andra goa brudar haft en riktigt bra dag med scrapbooking för hela slanten. Det var bra för själen detta! Så skönt att vara lite kreativ igen, och inte bara tänka på jobb osv. Jag gjorde min första LO på riktigt länge, så här blev den:Sen gjorde jag två kort till två nykomlingar, de blev jag oxå nöjd med.

När jag kom hem satte jag igång att städa... och sorterade bland skorna... Jag har 11 sommarskor. Jaha... jag som inte tycker att jag har särskilt många skor... Men kolla här...Om jag gillar ballerina- och tygskor? Fullt möjligt ;)

Nu sitter jag i soffan och ser Alvin & gänget och dricker vin! I morgon blir det Götet och shopping.


Dunkla rum

Torka tårarna min vän
Jag tror jag vet ungefär hur det känns
som att försöka dansa med en myndighet
Du ville bara ha ett hem, en plats
nånting vettigt att göra, vad som helst
Om det fanns tid för nåt att växa
Om det fanns plats för lite värdighet
Här blir man sparkad på i kön till ett ställe
som man inte ens vill in på
Man tuggar i sig hela svansen
Det står alltid nåt i vägen
och du tar dig alltid loss och du rusar
men ändå fångar marken dina fötter

Jag kan inte hjälpa dig upp
kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
du har en annan röst, annan färg,
Ett annat land, med andra klockor som ringer
Jag tar mig inte in i dina dunkla rum

Det står ett fältslag bakom väggen
man slår i tomma containrar
Det här är helvetets förgård
I december står man stilla i en tunnel
och trängs, och trängs och alla bara pratar
Om det bara fanns nånting att säga
Om det fanns skäl att vilja delta
Du ser, jag kan inte ens förmå mig
att hjälpa någon annan
Det här är 'Be Your Own Star Show'
Det här är 'Bit ihop och sparka'
Ge precis vad du behöver
och ta vad du kan få

Jag skulle gärna hjälpa dig upp
och kunna lysa upp den väg du springer
Om jag kunde vagga dig varm och lugn
Jag hör nog samma röst
och bor i samma land
med samma klockor som ringer
Du går inte ensam genom dunkla rum

Vasen vinglar på bordets kant
Åskan mullrar ovanför ditt tak
Uppför är det lättare, men neråt är det brant
Kan inte landa där med ryggen rak

Hornen ryter, du förlorade striden
På nolltid har du tappat din glöd
Inget nytt under solen
vi har sett hela tiden
Den enes bröd, den andres död

Se på mänskorna som sliter
för nån annans resultat
Se hur flugan kvävs i spindelns nät
Se på hyenorna som gräver
i kadavret efter mat
Se på baggen i murkna träet

Jag kan inte hjälpa dig upp
Kan inte lysa upp den väg du springer
Jag kan inte vagga dig varm och lugn
Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljus där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum

Vi är vallfår i vargarnas tid
Det är gamarnas klockor som ringer
Inget ljust där vi irrar och springer
Runt i våra dunkla rum

Lars Winnerbäck

Yes!

Blodtryck idag 130/80! Normalt alltså! Känns bra, men samtidigt konstigt eftersom det var 150/90 igår??? Återbesök på fastande mage nästa vecka. Tur att jag har en bra vikarie som kan hoppa in varenda gång jag måste till doktorn haha.

Jag är svensk!

Jag är svensk!

20 september 2010, kl 17:35 Skrivet av Jonas Gardell

Hmmm, nu ska vi se… jag är homo, gift med en invandrare, har barn med en judinna vilket gör mina barn judiska, jag har en bror som är gift med en colombianska och två av hans barn är gifta med muslimer, dessutom har jag en syster som gift sig med en norsk kvinna och skaffat barn med en judisk homosexuell man… vilket väl gör mig till en helt vanlig svensk, såna som vi faktiskt ser ut idag.

Jag är helt enkelt en del av den fina judiskt-muslimska-kristna-homo-hetero-finsk-amerikanska-egyptiska-colombiansk-norsksvenska tradition som byggde det här landet.

Kanske borde jag ansöka om medlemskap i Sverigedemokraterna! De lär ju ha ont om folk.Hämtad från Jonas Gardells blogg, som du hittar här!

Tokyo - New York

Gå in på Google och välj ”kartor”.
Tryck på ”vägbeskrivning”.
Skriv ”Tokyo” i punkt A och ”New York” i punkt B.
Tryck på ”hämta vägbeskrivning”.
Scrolla ner till punkt 21 i vägbeskrivningen.
och för er som inte vill kolla på google...

21. Paddla över Stilla havet i kajak
Du är i USA (Hawaii)
6 243 km

Hang with me

Will you tell me once again
How we're gonna be just friends
If you're for real and not pretend
Then I guess you can hang with me

When my patience's wearin' thin
When I'm ready to give in
Will you pick me up again
- Then I guess you can hang with me
You can hang with me

And if you do me right
I'm gonna do right by you
And if you keep it tight
I'm gonna confide in you
I know what's on your mind
there will be time for that too
if you hang with me
hang with me

Just don't fall
recklessly, headlessly in love with me
Cause its gonna be
All heartbreak
blissfully painful and insanity
if we agree

Oh you can hang with me

When you see me drift astray
outta touch and outta place
will you tell me to my face?
then I guess you can hang with me

And if you do me right
I'm gonna do right by you
And if you keep it tight
I'm gonna confide in you
I know what's on your mind
there will be time for that too
if you hang with me
hang with me

Just don't fall
recklessly, headlessly in love with me
Cause its gonna be
All heartbreak
blissfully painful and insanity
if we agree you can hang with me

Just don't fall
recklessly, headlessly in love with me
Cause its gonna be
All heartbreak
blissfully painful and insanity
if we agree

Oh you can hang with me
Hang with me
(Robyn, som är en riktigt grymt bra brud!)


Fredag

Ska strax åka iväg, lite tågluff sisådär haha. Ska bli skönt att komma iväg lite, behöver det. Både för kroppen och knoppen (mest antagligen för mitt blodtryck, men det orkar jag inte tänka på just nu).

När jag gick hem från jobbet idag, sade ena chefen, J, "Se nu till att inte bli kär i helgen, vi vill ha dig här!" Gulligt ju :)

Vi avtackade L med pompa o ståt idag. Hon hade lagt ett kort åt mig i mitt fack "Du är ju tom mer aktiv än jag!" - haha. Ska man ta det positivt eller?! ;)

Skolfotograferingen är över för i år, nästa vecka blir det vanliga rutiner igen. Gött.


Onsdag

Idag har jag varit på återbesök på vårdcentralen, skulle kolla mitt blodtryck. Det har knappast blivit bättre, utan undervärdet har istället ökat och idag hade jag 150/95. Så lajbans alltså. Eller inte! Dags för ny provtagning om en vecka, sen återstår och se vad vi ska göra åt saken...

Har bestämt vad jag ska ha på mig på skolfotona nu... viktiga grejer ju! Blir fotad med klassen en dag och med personalen en dag, så det gäller att vara finklädd två dagar i rad. Idag blev hela skolan och personal fotade ute, det var fräckt! Fotografen och Harry (vaktis) stod på taket och dirigerade :)

Idag fick jag även veta att tre av mina bästaste vänner kommer och besöker mig om någon vecka! :) Ser fram emot det! :)

Socker

Första versen av Kents Socker är helt underbar, så det blir ännu fler rader av Kent i denna bloggen ;)

Spelar det längre någon roll
Jag orkar inte slåss
Det är bortom min kontroll
Du lämnade mig ensam
Och självklart blev jag rädd
Min sista gnista hopp
Var att synas, att bli sedd
Och jag glömmer bort att andas
För sex, musik och våld
Var det vackraste som hänt mig
Sen själen min blev såld
Att synas utan att verka
Ser enkelt ut på håll
Men jag lever på impuls nu
Via fjärrkontroll
Men jag sa alltid nej...
Valet

Jag spyr snart på allt tjat om valet. Seriöst. Jag är inte intresserad av fler reklamlappar i min hall! Jag har röstat (gjorde det första dagen det gick, 1 sept) och kommer ju uppenbarligen inte kunna göra nåt åt det nu iaf. Hade inte velat rösta annorlunda ändå så. Idag har det sprungit runt en massa "nissar" som delat ut reklam här i området. Stor suck!

Ännu större suck när jag ser att tv3 ska ha ännu ett program med en av de i särklass drygaste människorna, Anna Anka. Tur man själv kan välja vad man vill titta på...

Idag har jag hämtat ett paket från USA! Beställde dies mm på ShopRememberWhens rea om ni minns?! Så nöjd :) Här kommer en bild på de dies jag köpte:


Ett alfabet och 6 olika figurer (=dies).
Total kostnad inkl frakt knappt 400 svenska kronor. Aj löv rea.
För er som inte är "i branschen" kostar en figur ca 150 kr i Sverige, och ett alfabet kostar nära på 1000 kr.


Veckan

Denna veckan skrev jag ingen lista på veckans måsten, kanske därför jag lyckats bättre än förra veckan?! :)
Det som var kvar att beta av var:

# Börja på att skriva lektionsplaneringar på datorn, inkl elevövningar, eftersom vi använder smart boards på jobbet. Det går framåt här iaf! Det ligger en hel del uppe på googlegruppen nu, men sjuorna kom med ett förslag som jag tänkt på själv innan faktiskt... en blogg! För min del känns en blogg enklare än googlegruppen, ska kolla med övriga grupper vad de tycker. Bloggen ska då i första hand vara ett verktyg för tex när de är hemma och är sjuka; gå in på bloggen, kolla läxorna, gör uppgifterna = inget att ta igen när de är friska. Samma funktion som googlegruppen, men troligtvis enklare att hitta.

# Sova minst 7 timmar varje natt. Denna veckan har jag sovit oerhört bra, minst 7 tim per natt! Me like :)

# Köpa jeans. Jajamen! Hittade på Kappahl på Kungsmässan i Kungsbacka igår! :)


I övrigt har helgen varit lugn. I fredags var det ett år sedan farfar dog, och idag är det fyra år sedan morfar dog.

Igår blev det en tur till Freeport och Kungsmässan i Kungsbacka. Köpte jeans & svart stickad (v-ringad) tröja, skönt att ha det avklarat. Köpte även present åt Henrik som fyller år snart. På kvällen blev det Trivial Pursuit-spelande hos Kirurgen.

Jag har gjort något med min vänstra axel/överarm. Har så förbannat ont, kan knappt röra den! Det är skitsvårt att klä på sig osv. Jag antar att jag har sovit i någon konstig ställning och på så vis fått ont. Igår försökte jag behandla med diverse kurer (ipren, zonsalva och liniment) men inget hjälpte. Nu har jag äntligen hittat mitt tigerbalsam o nu bränner det gött på armen ;) *peppar peppar*

Ja, i onsdags var jag ju då hos doktorn och fick konstaterat högt blodtryck. Var hos skolsyster i fredags och då låg trycket kvar på samma. Ska till vårdcentralen i veckan för återkoll.Dom andra

Är inne i en Kent-period, så vi fortsätter med Dom andra.

En ensam kvinna söker en man
Svar till: Hjärtat talar sant
En pessimist i sitt livs form
Jag vädrar blod, det luktar sorg

En utomjordings kärlekstörst
En undran vem som svek vem först
Ät fett och socker tills du spyr
Eller blir en fyra-tonsmartyr
Sälj dig, sälj dig dyrt

Kom låna törnekronan min
Lid för konsten eller brinn
Jag slåss och håller kroppen varm
En dröm om mammas ömma famn

En utomjordings kärlekstörst
En undran vem som svek vem först
Och jag blir gärna en martyr
Vi behöver nog en ny
Sälj dig, sälj dig dyrt

Ett långfinger åt döden
Vi gick över lik
Och skylta' med vår kärlek,
Vårt rika inre liv
Men plåtarna till himlen
Var slut när vi kom dit
Och priset vi betalat
För att klassas som elit
Var att vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra

Och vi kommer inte längre
Vi är tillbaks på noll
Men ingen kommer sörja
Vi har spelat ut vår roll
Vi glömmer hela skiten
Det betyder ingenting
Vi skulle kommit längre
Men räckte inte till
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra
Vi blev som dom andra


Doktorn

Igår tog jag mod till mig och ringde doktorn. Jag hade då haft ont i bröstet i förrgår, coh dessutom haft skakningar, yrsel, mått illa osv ett bra tag. Fick tid efter jobbet, kl 14. Efter nästan 1,5 timme hos doktorn hade de tagit EKG, blodprov, blodtryck o blodvärden osv, och jag fick min dom - högt blodtryck... Återbesök om en vecka. :(

Ett barn

Ett barn som kritiseras
lär sig att fördöma.


Ett barn som får stryk
lär sig att slåss.


Ett barn som hånas
lär sig blyghet.


Ett barn som utsätts för ironi
får dåligt samvete.


Men ett barn som får uppmuntran
lär sig förtroende.


Ett barn som möts av tolerans
lär sig tålamod.


Ett barn som får uppleva rent spel
lär sig rättvisa.


Ett barn som får känna vänskap
lär sig vänlighet.


Ett barn som får känna trygghet
lär sig tilltro.


Ett barn som blir omtyckt och kramat
lär sig att känna kärlek i världen.


Pärlor

Nu är det hög tid för en låt av Kent, som för övrigt är ett av mina favoritband. Dock gillar jag "gamla" Kent mer än "nya". Håll till godo med "Pärlor":

Sagor för barnen som är som du
(Om en tunnel vid ljusets slut)
Jag är din vän och vi lär oss av varann
(Det är ett av skälen)
Ge dom ett finger och värm min hand
(I ett iskallt Ikea-land)
Du är min vän och vi lär oss av varann
(Bara ett av skälen, ett av skälen, ett av skälen, ett av skälen)

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(Vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(Vilken färg har själen, älskling)

Ge oss en chans, vi är äldre nu
(Vi ser ljuset vid tunnelns slut)
Ge oss en chans, vi kan lära av varann
(Det är ett av skälen)
Sagor för barn som är vuxna nu
(Teven står på som bakgrundsljud)
Jag är din vän och vi lär oss av varann
(Bara ett av skälen, ett av skälen)

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde och världen håller andan
(Vilken färg har själen)
Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Allt som du gör blir till pärlor på min panna
(Vilken färg har själen, älskling)

(Vilken färg har själen)
(Vilken färg har själen)
Snurra min jord igen Radion spelar vår sång Stockholm ligger öde och världen håller andan (Vilken färg har själen) Snurra min jord igen För allt vi drömde en gång Allt som du gör blir till pärlor på min panna (Vilken färg har själen, älskling) (Vilken färg har själen)
(Vilken färg har själen)
(Vilken färg har själen)
(Vilken färg har själen)

Storvinst

Jag tänkte slå på stort idag och vinna en sisådär 50 000 i månaden i 50 år, och köpte lite trisslotter.
Jag vann 75 kr. ;)

Jag får nog försöka bli miljonär på annat sätt...
Ett hus på västkusten, mellan Strömstad o Lysekil nånstans, står på önskelistan om jag blir rik.

Helgen mm

Det har varit en minst sagt fullmatad helg. Trött efter jobbet i fredags, tog det lugnt och sen var vi hos Kirurgen. Tobias var oxå där. Hamnade på Max drive trough mitt i natten för pojkarna skulle minsann ha färdkost före utgången. Det blev dock ingen utgång utan rakt hem i säng (var för sig!).

Lördag blev det en tur på Knalleland. Jag är nu ägare till mitt livs första par Converseskor, ett par svarta. De är väldigt sköna :) Funderar på ett par röda oxå. På kvällen drog vi till Kirurgen igen, han och Björn hade förfest. Det diskuterades både det ena och det andra, och sen frågade killarna varför tjejer är så rädda för att killar ska rota i deras väskor. Både jag o Carita slängde då fram våra väskor o sade "Varsågod, rota på!" Det gjorde de, riktigt fascinerade var de där de satt o kollade genom väskorna, haha. Körde ner dem till Harrys sen.


På bryggan i Skalle, med mina nya Converse, och med en pratglad o social anka i bakgrunden.

Söndagen var solig och fin och vi beslöt oss för att åka till Skalle för att sitta på bryggan och läsa/njuta. Sagt och gjort, packade lite fika och drog. Skalle är verkligen helt underbart. :)

På kvällen såg vi film med Kirurgen. Det blev Prince of Persia. Det var en okej film, väldigt förutsägbar... 

Idag jobb igen. Mått kasst, ont i huvudet o mått illa, varit yr osv. Ska försöka få tag på skolsyster i morgon, kolla blodtryck osv. :( Nu är det läggdags!


 


Uppdatering av veckans måsten

I början av veckan skrev jag om lite måsten jag hade denna veckan.
Hur har det då gått?
Här är resultatet:

# Handla på ShopRememberWhens 70%iga rea. Fixat den 31 augusti!

# Simma åtminstone ett pass. Check!

# Gå ifrån jobbet före kl 17 minst en dag. Inte en, inte två, inte tre utan fyra dagar!!!! Jag har helt och hållet jobbat tiderna som står på mitt schema! Jag börjar bli bra på det här, haha.

# Börja på att skriva lektionsplaneringar på datorn, inkl elevövningar, eftersom vi använder smart boards på jobbet. Fixat en googlegrupp där jag lägger upp planeringar, mål, läxor osv. Övrig tid har gått till att sätta ihop och kopiera olika övningshäften. Ett måste som hänger med till nästa vecka med andra ord, googlegruppen kändes viktigare just nu.

# Lämna in mobilen. Igen... Fixade jag igår, har nu pappas gamla igen. Skynda dig hem T700!

# Sova minst 7 timmar varje natt. Man kan inte lyckas med allt. Här var jag nog lite väl optimistisk. Har sovit 7 timmar en natt, resterande ca 6 tim/natt (vilket är en klar förbättring ändå!) och i natt hela 8 timmar.

# Köpa jeans. Nej, se det gick inte heller vägen. Men jag kom hem med ett par svarta Converseskor istället, räknas det?! ;)


Summa summarium tycker jag väl ändå att jag lyckats ganska bra denna vecka. Jag har fått mycket gjort här hemma och jobbet rullar på.


Gasa

I fredags umgicks jag & Carita med Tobias & Kirurgen. Vi diskuterade bla bilkörning. Jag sade att jag kan ju inte köpa en saab, för då blir jag automatiskt en blådåre, hahaha. Kirurgen säger då lugnt och stilla

"Det finns bara ett sätt att utrota väglöss - gasa!"

Så nu Mattias Häyhänen, nu är du med i min blogg, och jag ger hela äran åt dig för ett förträffligt citat!

Mysteriet

Vart tog saaben vägen? :P

Röstat

Idag har jag förtidsröstat. Skönt att ha det gjort. Vad jag röstade på? Det som kändes rätt för mig och för mitt jobb så klart.

RSS 2.0