Smörgåstårta

Detta behöver du till en tårta:

6 stycken hönökakor

smör


Fyllning
750 gram keso

4 burkar makrillfilé i tomatsås

6 äpplen

1 dl hackad persilja

4 msk chilisås

4 krm italiensk salladskrydda

Garnering

7 hårdkokta skivade ägg

1 gurka

7 tomater

Så här gör du:

1. Smöra hönökakorna.

2. Mosa keso och makrillfilé och blanda all fyllning i en lagom stor skål.

3. Lägg två smörade hönökakor mittemot varandra på ett fat. (Hönökakorna ska bilda en cirkel).

4. Bred på halva fyllningen.

5. Lägg på två nya smörade hönökakor över fyllningen (lägg hönökakorna omlott så att inte skurningen kommer på samma ställe).

6. Bred på resten av fyllningen.

7. Lägg på två nya smörade hönökakor.

8. Garnera efter fritt mönster med gurka, ägg och tomat.

Lycka till!


Köksvåg

I förrgår var jag och Malin en sväng på Clas Ohlson. Jag skulle kolla på klocka, men hittade ingen jag ville ha. Däremot hittade jag äntligen en snygg köksvåg som jag köpte, 199 kr. Malin köpte en likadan, haha.





Snygg va?! :D


Blomma från jobbet

Igår fick jag en jättefin blomma av mina kollegor eftersom att jag fyllt år!
Det blev en tvåstänglad orkidé, med stora, vita blommor :) Superfin så klart!!






Annelie 27 år



Detta är andra kortet av Malins beställning. Det blev ett enkelt kort eftersom de glittriga girafferna "är så mycket". Fotot ljuger, det lila bandet och den lila card stocken är i samma färg... Hur som helst, lila card stock, sedan vit card stock, gul cardstock, giraffpappret, lila sidenband, lila blommor och ett löv (från www.wildorchidcrafts.com) samt en textruta med bokstäver på. Bokstäverna är gnuggisar och köpta på Forma hantverk. Det gula pappret är satt på 3D-kuddar, likaså textrutan.

Hawaiifesten

Hög tid att berätta om festen med hawaiitema! Det blev riktigt bra! Folk var så fina i sina kläder! Jag kommer inte att lägga ut bilder på folk, så det blir på dukning och maten och annat. Vi höll till i Tärby hembygdsgård utanför Fristad. Det är en bra lokal, billig och lagom. Hyr gärna den igen.

Det finns egentligen inte mycket att berätta, mer än att det var jag som fick fixa allt. Hon som jag hade festen med gjorde inte ett dugg. Blev besviken. Hon var inte ens på plats när gästerna kom... Hur som helst så var festen uppskattad av gästerna, fast de tyckte att det var tråkigt att hon inte hjälpte till. Jag hoppas att de berättar det för henne också, och inte bara för mig.

I present fick jag tex en Happy feet-behandling på Ciluette här i stan, biobiljett, smycken, presentkort på Lindex samt smågrejer. Jag blev nöjd. Ser fram emot fotbehandlingen, har bokat in det veckan före bröllopet! :)


Dukningen. Jag hade köpt servetter som matchade gardinerna och dukarna!




Vi bjöd på kallskuret - rostbiff, kalkon och skinka med potatissallad och en massa andra goda tillbehör.


Till kaffet blev det morotskaka. Mums!


Mina presenter

Elin 18 år

Förra söndagen fyllde min lillasyster Elin 18 år. Helt sjukt - nyss var hon ju liten, kröp på mitt golv, sminkade sig med mitt avlagda smink, somnade i mitt knä, kallade mig för Nenny, drog Dahlman i skägget och katten i svansen, älskade god nattsaga och gick i förskoleklass!

Elin & Jonas kom upp helgen innan födelsedagen. De ville till Ullared och Liseberg (surprise? Nä!). Elin fick sina presenter i förväg, det blev 2 st Snö of Sweden-armband (ett gulaktigt och ett aprikost) och ett knivset. Hon blev nöjd. Kortet blev ett crisscrosskort, mitt första. Jag gillade att göra det! Funderar på att göra sådana julkort i år. Får se hur mycket tid jag har på mig, det är mycket nu ;)


Födelsedagskort

Min kollega Malin (hon som älskade girafferna om ni minns...) beställde två kort innan i veckan. Det ena till hennes bästa kompis och det andra till hennes sambo. De båda fyller år samma dag. Sambon spelar liksom Malin volleyboll (det var så de träffades), och hon ville ha med volleyboll på kortet. Jag funderade länge, letade papper osv. Till sist fick det bli ett kort i form av en volleyboll!


Jag började med att rita upp en volleyboll, markera och klippa sönder delarna.


Sen klippte jag ut delarna i de rätta färgerna.


Lite meck att få det rätt, men så här blev det.

Draken



Idag regnar det ute, forsar ner. Jag scrappar och har tänt min drake. Visst är han fin :)


Buggträning

I måndags började jag & Dan att parträna bugg. Det känns verkligen helt okej. Vi kommer att gå i en motionsgrupp nu i början, ev blir vi uppflyttade så att vi ska börja tävla senare, kanske redan nästa år. Idag var Dan dock hemma med VAB, så jag dansade med Terje istället (vars partner jobbade).

Igår bakade jag 5 kladdkakor och en laddning bröd. Dessutom tvättade jag, så jag var verkligen helt slut när jag stupade i säng strax före tio.

I morgon blir det the Ark på Liseberg. På fredag åker vi till Liseberg och dansar till Donnez. På lördag ska jag umgås med delar av släkten (visst låter det härligt! Jag har ju faktiskt släkt här uppe, både i Göteborg, Skövde & Falköping!), gissa var? På Liseberg ;) Ska inte klaga, har utnyttjat mitt årskort oerhört mycket.


Malins diner

Oj jisses säger jag bara! Kolla in Malin! Så där fina muffins vill jag oxå kunna göra :)

Aloe vera-update

Nä, det verkar inte hjälpa det här.
Min hud är lika torr som vanligt.
Återkommer om ett tag igen.
Jag ska ge det tid helt enkelt.
Finns uppenbarligen inget mirakelmedel!

Börjat jobba

För en vecka sedan började jag jobba igen efter semestern. Det går i ett rasande tempo. Jag är trött, så trött när det är kväll. Jag börjar vänja mig nu... Idag var det mest egen planering som gällde. Jag såg till att skaffa mig en bokhylla att ha vid tavlan, nu är den fylld med böcker i olika genrer och arbetsuppgifter i båda ämnena.

I morgon blir det dans i Liseberg igen. Det gäller att ta vara på danskvällarna nu, snart är det bara inomhus som gäller!

I helgen hade jag & Ingela 30årsfest med hawaiitema. Det bloggar jag om en annan dag, idag orkar jag inte. Har tvättat 6 maskiner tvätt idag, både överkast, påslakan och kläder! I morgon ska vi fotograferas på jobbet, jag har absolut ingen aning om vad jag ska ha på mig. För första gången har jag inte vänt upp och ner på klädkammaren i jakten på den perfekta (nåja) klädseln. Jag tar det i morgon bitti helt enkelt. Undra hur dags man ska gå upp???! ;)

Tävling

Jag är med och tävlar om scrapsaker hos Cornelia, en av mina främsta inspirationskällor! Var med du också! Klicka här för att komma till hennes blogg!


What are words

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight
And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close
(Chris Medina)


Ullaredstur

Sent igår kväll bestämde jag, Caroline och hennes mamma att vi skulle bege oss till Ullared idag. Sagt och gjort, vi drog dit. Mycket folk, men inte rent det värsta i dessa semestertider. Jag skulle inte ha något direkt, men handla gör man ju alltid. Dock är detta den billigaste Ullaredstur jag har haft! Jag köpte present till Elin, två par leggings, nagellack, ganska mycket kolonialvaror och en del annat smått och gott. En mycket trevlig dag. Det kryllade av kändisar, både Morgan och bekantingar från Skåne - kul :) 

Marabou cookies


Idag har jag, Caroline och hennes mamma testat schweizernöt cookies. Jag har velat testa dem flera gånger, men tyckt att det varit alldeles för dyrt för ett paket kakor. I Ullared var det lite billigare iaf, haha. Hur som helst så testade vi alla tre på samma gång.

Det är ingen aha-upplevelse.
Det är ett "jo men detta var väl okej, men inget jag köper hem om jag vill ha en god kaka".

Det smakas att det är schweizernöt, men kunde gott smakat mer. Själva kakan är smaklös, det är chokladen och nötterna som smakar liiiite.

Vill du ha en ny smakupplevelse behöver du alltså inte köpa dessa.

Har du testat? Vad tyckte du?

Bohuslänska brödkakor

Receptet är för 10 stycken. Jag gjorde halv sats, och det räckte till 6 st kakor. Jättekakor! Vill man ha storleksmässigt som tekakor räcker nog satsen till 20-25 st. Valet är fritt.

100 g jäst

2 dl strösocker

1 liter vatten

150 g margarin

2 tsk salt

2 dl rågmjöl, gärna grovt

ca 3 liter vetemjöl

 

Smula jästen i degbunken. Häll i sockret. Koka upp 4 dl av vattnet och smält margarinet i det. Kyl blandningen med resten av vattnet, då blir temperaturen lagom för att hälla vätskan i bunken. Tillsätt saltet. Rör ner rågmjölet och 2 ½ liter av vetemjölet. Arbeta ihop degen. Knåda in resten av mjölet om degen känns lös. Täck över och jäs till dubbel storlek.

 

Dela degen i 10 delar och trilla dem till bullar. Börja genast kavla ut dem i den följd de formas till runda, halvcentimetertjocka kakor. Lägg dem på bakplåtspapper, en och en. Nagga dem och låt jäsa ca 20 minuter.

 

Värm ugnen till 275 grader. Sätt in en plåt, som ska stå inne hela tiden. Vid gräddning lyfter man bakplåtspappret med kakan direkt till den varma plåten.

 

Grädda varje kaka ca 5 minuter.


Klar för jäsning!


Klara!


Saga

Jag har blivit "moster" till en Saga! Nu när jag skriver "moster" så förstår ni att jag inte är barnets biologiska moster, men det är så att Sagas mamma o jag är tajta och kallar varandra för syster. Saga valde dock att stanna kvar i magen alldeles för länge, så jag hann åka hem innan hon föddes i tisdags. I lördags fick jag mms på morgonen, med en bild och texten God morgon moster J! <3 Då var hela min dag gjord :D

Detta foto kom med mmset (ja, mamman har godkänt korten på bloggen!):


Två andra foton på Saga, samma dag som hon föddes:

Nykläckt :)




Hur som helst så har jag gjort ett kort åt Saga + handlat fina kläder :) Vad tycks?




Saga har öppnat paketet, skickat sms och tackat så mycket och lovar att fota hur hon ser ut i kläderna när hon har vuxit i dem :)


RSS 2.0