Dagens inköp


Dagens inköp blev 40 (!) påsar saffran på Överskottsbolaget,
de hade nämligen 2 paket för 25 kr.
Ringde direkt till hemkunskapsfröken M och frågade om jag skulle köpa några.
Med några tänkte jag kanske tio, tjugo stycken, hahaha.
Malin ringde tillbaka, när hon pratat med andra hk-fröken Maggie.
"Vill du köpa 40 stycken?!"
Gick alltså från Ö&B och hade köpt saffran för 500 spänn ;)


Julfint

Jag har ägnat mig åt att göra julfint i min lägenhet den här veckan. Idag känner jag mig klar, skönt. Jag har tex bytt ut två stjärnor och fått mina nya löpare uppsydda. Jag hade svarta stjärnor innan, jättesnygga men de gav inget bra ljus. Det såg liksom bara mörkt ut, och jag kände att jag ville byta ut dem mot stjärnor som ger mer ljus. Så här såg mina gamla stjärnor ut:

Ja, stjärnan är tänd på bilden...

Hittade nya stjärnor på Ica Maxi (denna underbara affär, hahaha. Ärligt talat, jag tillbringar mer tid på Maxi än i någon annan affär.) för 29 kr styck! Riktigt supernajs. Så här blev det när jag bytt ut dem:


Lite bättre ljus va ;)

Igår traskade jag upp till syfröken I-M och sydde upp mitt fynd från i januari - nämligen en stuvbit panelgardin. Köpte den på Skroten i Skene, kostade kanske 40 spänn eller nåt. Av biten fick jag två långa löpare (biten var nästan 2,5 meter lång) och så här ser det ut på mitt soffbord just nu:


Ljusstaken köpte jag oxå på Maxi, 19 spänn haha. Den ska få sten "i sig" snart.

Det var allt för idag. God natt folket!

Lussekattsbak!

Idag har jag o carita bakat lussekatter! Det blev totalt 77 st, en sats med saffran och en utan. Riktigt goda :)
Vi testade även en glögg som finns att köpa på Ö&B, 17 kr kostade den. Det var en helt okej glögg, tycker vi som inte är några finsmakare ;-PMin ljusslinga på balkongen är nu uppe. Det blir inget foto på den, ni får helt enkelt köra förbi och titta in underverket. Jag har snyggast balkong på Göta, bara så ni vet ;)

I morgon har jag årets sista utvecklingssamtal. Det känns riktigt bra. Hoppas hinna med att putsa fönsterna i veckan, innan ljusstakarna ska upp. Det ska ju dock vara minusgrader hela veckan, så vi får väl se om jag lyckas. Å andra sidan har det ju hänt att smhi har fel prognos ;)

Redan tisdag...?

Så var det tydligen redan tisdag då?? Dagarna flyger förbi. Helgen var lugn, det blev mycket scrappande med Carita. Passade även på att möblera om i sovrummet - bytte ut en bokhylla mot en annan - rensade bland scrapsakerna och dessutom packade ner alla saker från universitetet osv. Universitetssakerna ska till jobbet!

Utvecklingssamtalen fortsätter, har bara två kvar. Känns väldigt bra. Dock är jag fortfarande lite krasslig. Jag har huvudvärk och mår illa, dessutom vill förkylningen inte ge med sig. Så trist! Jag vill vara super woman igen! ;) Hoppas verkligen att jag mår finfint på fredag då det är personalfest med hela kommundelen! Ska bli riktigt skoj! 


Ramnasjön

Dagens ordspråk

Man lär sig så länge man har elever.


Biblioteket

Sara, jag är boknörd, bokmal, bokslukare. Jag vill dessutom lika mycket som du att mina elever ska läsa mycket, och läsa mycket olika genrer. Jag tycker om att leta böcker tillsammans med dem, att diskutera böcker fram och tillbaka. Skulle jag inte skriva fina ord om biblan skulle jag ljuga :) ;)
Men vet du det bästa med vårt bibliotek är? Jo det är ju DU :)

Svar till världens bästa bibliotikarie, som skrev följande kommentar om gårdagens inlägg:

Vilken bra reklam för biblioteket! Man bugar och tackar!

DoktornJag har inte varit på vårdcentralen på två veckor, när jag var där och tog bland annat blodtryck och fem rör med blod. Trycket var ju okej då, och tänkte det är upp till doktorn att höra av sig. Idag hade jag fått brev av henne när jag kom hem. Hon meddelade att alla prover var bra, men hon ville ha dit mig igen (fastande) för att ta lite prover till. Jag började ju genast fundera på vad som nu är fel då, men ska inte spekulera i det... Jag fick så klart ringa min chef N och meddela att jag återigen ska till vårdcentralen. Vi har iaf tillsammans kommit överens om en tid när jag ska dit för ytterligare prover. Detta innebär att min mentorskollega återigen får klara sig själv på mentorspasset. Det är fjärde gången nu, vår klass undrar om jag har något emot dem, haha. Nej, 8B, det går inte att ha något emot er ;)

Huvudsaken är att jag blir frisk.
Nej, jag känner mig inte sjuk. Jag känner mig frisk, pigg och glad. Kanske därför detta känns ännu jobbigare.

 


Onsdag

Onsdag och klockan är 20, vilket innebär att det är Arga snickaren på tv :) Aj löv it! :) Dagen har varit helt okej. Jag slutar ju egentligen 13 på onsdagar, men satt kvar och jobbade till ca 15. Har ju kört igång utvecklingssamtalen denna veckan, så det är mycket att fixa inför dem. Dessutom satt jag och skrev åtgärdsprogram till alla mina elever som inte når målen (jo, jag har tyvärr en del sådana...) och fixade niornas tyskprov som de ska ha på tisdag. Kände mig duktig när jag stack hem :)

Denna veckan är jag dessutom maskinist på jobbet tillsammans med C. Maskinist innebär att man har hand om diskmaskinen och ser till att köksbänken i personalrummet är snygg och sådär. Jag trodde inte det innebar så mycket jobb som det är! Personalen på mitt jobb har en tendens att sätta kopparna i diskhon trots att maskinen är tömd. Jag som inte fikar i personalrummet känner faktiskt att detta är en syssla som jag inte borde göra. Jag stökar ju inte upp, varför ska jag hålla rent efter andra? Nåväl.

Efter jobbet stack jag till Harald Nyborg och skulle kolla om de fått in snöskyfflar. Icke sa nicke, vecka 2 beräknas de komma. Fiskars har tydligen slut på dem. Jaha. Skit i det då, haha.

Har läst ut en bok idag, andra i Viveca Stens trilogi. Boken heter I den innersta kretsen. Börjat på den sista boken nu. Sen ska jag läsa Denise Rudbergs Ett litet snedsprång är tanken. Ska bara hämta upp den hos Sara i biblan. Det är så himla praktiskt med ett bibliotek vägg i vägg med mitt klassrum :) Jag får in biblioteket naturligt i undervisningen, jag ber S om bokprat och hjälp att beställa böcker både till mig och eleverna, och jag springer in dit för att prata av mig ;)

Oj, det blev ett långt inlägg idag :) Nu ska jag ägna mig åt Arga snickaren. Lägger in lite bilder på böcker här :)

  

To be with you

Hold on little girl
Show me what he's done to you
Stand up little girl
A broken heart can't be that bad
When it's through, it's through
Fate will twist the both of you
So come on baby come on over
Let me be the one to show you

I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

Build up your confidence
So you can be on top for once
Wake up who cares about
Little boys that talk too much
I seen it all go down
Your game of love was all rained out
So come on baby, come on over
Let me be the one to hold you

I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

Why be alone when we can be together baby
You can make my life worthwhile
And I can make you start to smile

When it's through, it's through
Fate will twist the both of you
So come on baby come on over
Let me be the one to show you

I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

Just to be the next to be with you
(Mr Big)


Ledig

Jag har tillbringat ett par dagar i Skåne. Kom tillbaka nu ikväll. Jag har bland annat
 
umgåtts med kompisar, familjen och mormor
köpt vinterskor (Jag säger inte fy Jenny! eftersom jag faktiskt behöver dem!)
ätit för mycket thaimat och ostbågar 
nästan blåst bort när jag var ute och gick
lyckats få niomånader gamla Ian att somna
utnyttjat mitt presentkort på Önska och har numera ännu fler Snö of Sweden-smycken ;)
varit med om att destillera whiskey på ett annorlunda sätt

Nu blir det enbart soffläge resten av kvällen. Morgondagen är vigd åt scrapbooking :)Lite mörk bild, men här ser ni mina nya smycken. De stora örhängena fick jag på köpet när jag köpte för 500 kr.


Ny mobil

Min T700 är död. Rest in peace, liksom. Efter tre inskickningar till verkstaden insåg de att det nog var enklast att ge mig en ny telefon. Sagt och gjort, idag var jag på Telia och hämtade ut en telefon. Jag fick välja mellan en ny T700 eller någon annan mobil i samma prisklass. Jag valde då en Sony Ericsson J10i2 Elm, Metal Black, så här ser den ut:


Nu ska jag försöka fylla den med bilder och musik, tror min syster yster får hjälpa mig med det sista... ;)

RSS 2.0