Tanternas skvaller

Idag tvättar jag för absolut sista gången på Varbergsvägen 41! Jag var nere i tvättstugan innan i förmiddag, pratade med mormor i telefon under tiden. Skvallerkäringarnas skvallerkäring (boende i mittrappan, hon som rotar bland andras tvätt osv) kommer in i tvättstugan. Hon började prata med mig trots att hon ser att jag pratar i telefon. Jag ignorerade henne, men insåg att hon inte tänkte ignorera mig. Hon tjötade på med sitt trams, och jag blir lite irriterad att hon inte lämnar mig ifred med mitt telefonsamtal.

Jag avslutade samtalet, hon ber inte ens om ursäkt att hon stört mig o så frågar hon varför jag har så mycket tvätt (3 högar, varken mer eller mindre än vad jag brukar ha)?! Jag tänkte att det ska väl hon skita ett stort stycke i. Svarar att jag flyttar o vill ha det upptvättat innan.
-Men så mycket, säger hon? 
-Ehh, gardiner o lakan är det mesta, svarar jag men tänker att jag behöver väl inte försvara mina tvätthögar?! 
Hon frågar om jag ska flytta till Falkenberg?!
-Ja, hur vet du det? svarade jag.
-Det pratar hela Göta om, svarar käringen.
Då ilsknade jag till o frågade (faktiskt lugnt!) hur de kunde veta det eftersom det inte är många som känner mig här och jag inte berättat det för mer än det de berör.
Då skruvade tanten på sig o sade att hon sett flyttbilen. "Det var väl inte så farligt?!" tillade hon. (Visserligen inte, men hon ska inte överdriva!)


Tanten lämnar tvättstugan lite skamset o går sedan o ringer till granntanten på nedre plan i vår trappa (hur jag vet detta kommer strax). Denna granntant är tanten som inte hälsat på mig på ungefär två år, om ni minns då när jag o Lisa klagade över hennes TV. När jag sedan kommer med min tvättkasse öppnar granntanten ytterdörren o säger -Jag hörde att du skulle flytta. Jag svarar att det var väldigt vad det spridit sig o hon börjar dilla om att jag inte bott där så länge jämfört med hennes 50 år. (Stackare att bo i samma lägnehet i 50 år säger jag!) Varför dillade hon om att hon bott där i 50 år överhuvudtaget? Var det för att ge mig dåligt samvete för att jag o Lisa klagade över hennes TV? Hon har ju frågat efter det, och vi har sagt att det hörs inget nu. Var det för att bevisa att hon är en bra granne som de gillar eftersom hon bor kvar?

Behöver jag förklara varför jag är glad att slippa från vissa i detta hus? Tur man kan bidra till att de snackar om en, de måste ju tycka att jag är intressant...

Jag är lite sugen att plinga på hos granntanten o säga
-Du, vill du ha skvaller att vidarebefodra till S (tanten i mittentrappan) så kan du ringa henne och säga att vi har köpt hus. Du kan få objektsbeskrivning o kontraktet o hela alltet om du vill!,
men jag är inte uppfostrad till att bete mig så, så jag avstår.


Mor från Tokstad

Kära son.

Det är mor från Tokstad som skriver. Jag skriver detta sakta då jag vet att du läser långsamt.

Vi bor inte längre på samma plats som tidigare. Din far läste i tidningen att de flesta olyckor händer 2 mil från hemmet så vi flyttade. Kan inte skicka dig adressen för den förra familjen som bodde här tog med sig husnumret så de skulle slippa adressändringen. Detta är en trevlig plats.

Vi har tvättmaskin också, fast vet inte om den fungerar som den ska. Förra veckan stoppade jag i tvätt i den stängde locket och tryckte på knappen, kläderna har inte synts till sedan dess.

Vädret är riktigt bra med. Förra veckan regnade det bara två gånger. Första gången i tre dagar och andra gången i fyra dagar.

Du bad oss skicka din jacka. Farbror Pekka sa att den blir för tung att skicka som postpaket med knapparna, så vi tog loss dem och la dem i jackfickan.

Jukka låste in nycklarna i sin gamla bil. Det var riktigt illa. Det tog honom två timmar att få upp dörren och far din och jag fick sitta kvar i bilen hela tiden.

Din syster har fått barn. Jag vet inte ännu vad det är för kön så jag kan inte säga om du blivit morbror eller moster.

Morbror Teuvo trillade i ett fat med hembränt. Några gubbar försökte hjälpa honom upp men han motsatte sig så han drunknade. Vi kremerade honom, lågan brann i tre dagar.
Tre av dina vänner körde en lastbil av bron. Raimo körde, han fick upp fönstret och kunde simma upp. Tauno och Vilho satt på flaket, de drunknade då de inte fick upp baklämmen.
De var väl allt, det har inte hänt något speciellt.

Kärleksfulla hälsningar
Mor.

PS: Hade tänkt skicka pengar men när jag kom på det hade jag redan klistrat igen kuvertet

Minibitar mörk choklad med hasselnötterIgår när vi firade vårt kontraktskrivande åt vi den här chokladen. Det är 12 st (styckepaketerade) 16 grams chokladbitar med nötter i. De var mumsiga och det behövs bara en för de är inte små ;) Finns på Ica (deras eget märke) i två olika sorter (iaf på mitt Ica Maxi) och kostar ca 25 kr påsen!

Vi mumsade också i oss några geléhjärtan ur en sån här förpackning:


Jag måste säga att de var de godaste geléhjärtan jag ätit! De hade tuggmotstånd och smakade mycket hallon! Fairtrade dessutom, bra för alla!

Mäklarens bilder

Här kommer en del av mäklarens bilder på huset.
Vi kommer att göra vissa ändringar, både inomhus och utomhus. Vet ni vad det bästa av allt är? (Förutom egen tvättmaskin, trädgård, diskmaskin, garage, verkstad, lekstuga och gäststuga?!) -Ett pysselrum i källaren! :)

KontraktIgår kväll firade vi att vi skrivit kontrakt på huset! Tillträde 1 augusti och det känns helt underbart!

Who cares?

Fotbolls-EM.
Who cares?
Jag lägger mig i ett varmt bad med Kristina Ohlssons Änglavakter istället.

I morgon blir jag fattig, det berättar jag om då!

Gränser

Jorden är rund för att det inte ska finnas några gränser.

RSS 2.0