Grahamsfrallor
25 g jäst
3 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl grahamsmjöl
20 g smör, rumsvarmt
7–8 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, sirap och grahamsmjöl och låt blandningen stå i några min.
Tillsätt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt i några min så att glutentrådarna blir starka och bröden luftiga.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Knåda igenom degen och rulla den i lite mjöl. Klipp bitar av degen med en sax, ca 25 st (jag fick 17 st, tog ut dem med degskrapa). Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10–13 min. Låt dem svalna på ett galler.
Kommentarer
Trackback