Glutenfritt havreknäcke med frön

2 dl havregryn, rent havre
½ dl linfrön
½ dl solrosfrön
½ dl sesamfrön
1 ½ msk fiberhusk
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Sätt ugnen på 160 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör om till en geléliknande deg.

Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt (jag hoppade detta och klickade ut med en slickepott, det funkade kanon). Dra bort det översta pappret. Skär degen i ett rutmönster med en vass kniv eller en degskrapa.

Grädda brödet mitt i ugnen i 60–70 min. Låt det svalna på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0