21 december - Vaniljpannacotta
Den här kan absolut serveras ihop med receptet som kommer i morgon ;)
4-6 personer
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 dl strösocker
Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången). Fiska upp vaniljstången (och släng den). Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

Kommentarer
Trackback