21 december - Vaniljpannacotta

Den här kan absolut serveras ihop med receptet som kommer i morgon ;)
 
4-6 personer
 
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 vaniljstång
0,5 dl strösocker
 

Lägg gelatinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 2-5 minuter (för att få ut mer smak ur vaniljstången). Fiska upp vaniljstången (och släng den). Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.)  Krama ur gelatinbladen. Lägg i gelatinbladen i den varma gräddblandningen och vispa ner så att de löser sig. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0