20 december - sunda frukostfrallor

I originalreceptet står ca 10 dl vetemjöl special. Jag bytte ut mot 5 dl rågsikt och 5 dl vetemjöl. Som vanligt använder jag bara 25 gram jäst när jag gör bröd på upp till 5 dl vätska. Mer behövs inte.
 
20 st
 
25 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 dl grahamsmjöl
3 msk rapsolja
2 msk sirap
1 tsk salt
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
 
Lägg jästen i en degbunke tillsammans med vatten, lös upp jästen.
Tillsätt olja, sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig ca 15 minuter i maskin.
Låt degen jäsa 30 minuter. Baka ut till avslånga frallor och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla på vatten och lägg på en blandning av havregryn, sesamfrön och linfrön.
Grädda i 225 grader i ca 12 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0