Vår nyårsdessert

Nyårsafton åt vi chokladmousse till dessert. Receptet hittade vi på Expressen och originalreceptet innehåller syltad ingefära. Det hade vi ingen hemma så vi hoppade helt enkelt över det. Vi tog dessutom björnbär istället för passionsfrukt. Det var väldigt enkelt att fixa till detta, så det kommer jag att göra fler gånger. Jag skriver in originalreceptet så får ni själva experimentera! :) By the way, det står 8 pers. Jag anser att det räcker till 12 pers! Lycka till.


Vit och mörk chokladmousse med passionsfrukt, 8 portioner
Mörk chokladmousse:
200 gram mörk choklad (70 procent kakaohalt)
2 äggulor
2 msk socker
3 dl grädde
 
Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa äggulor och socker krämigt. Vispa grädden lätt. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse. Fyll moussen till hälften i portionsglas och ställ i kylskåp 1 timme.
 
Vit chokladmousse:
3 dl grädde
150 gram vit choklad
2 msk finhackad syltad ingefära

Garnering:
8 passionsfrukter

Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vispa grädden och vänd bestämt ned en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan med luftiga tag ned resten av grädden i chokladen till en mousse. Rör ner den syltade ingefäran. Låt chokladgrädden vila cirka 1 timme i kylen. Fyll den sedan i portionsglasen med den mörka moussen. Garnera med en matsked passionsfrukt.
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Mmmm, måste testas!! :)

2013-01-10 @ 22:22:05
URL: http://gottoblandat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0