Mild fiskgryta

Gårdagens middag, mums. Blev middag åt mig o sambon plus tre matlådor. Vi bytte ut riset mot bulgur. Det var gott, enkelt och lättlagat = bra betyg!
 
Mild fiskgryta
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika (hade inte vi, tog paprikakrydda istället)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk persilja
  • 2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g) (jag tog två laxfiléer och tre torskfiléer)
  • salt och peppar
  1. Koka riset/bulgurn/annat enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
  4. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter.
  5. Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera fiskgrytan med ris/bulgur/annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0