Hälsobullar

Smula 25 gram jäst i en bunke.
Smält 25 gram margarin och häll i 4 dl mjölk. Värm till 37 grader.
 
Häll mjölk och margarin över jästen, rör tills det blandat sig.
 
Rör i 1 krm salt och 2 msk sirap.
 
Tillsätt 2 dl rågflingor (jag har även testat med havregryn, det fungerar lika bra), 4 dl rågsikt samt 6 dl vetemjöl.
 
Arbeta tills den släpper skålen, är blank och smidig. Låt vila minst 10 minuter.
 
Arbeta ut degen på bakbordet. Dela i ca 20 bitar, forma till fina bullar. Låt jäsa.
 
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bullarna ca 8-10 minuter.
 
Pensla dem med vatten när de är klara, eller som jag som penslade med en blandning av ägg och vatten och sedan strödde på svarta vallmofrön.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0