Tess kusins fillimpa

Jag gillar fillimpa, av den anledningen att det är enkelt och gott. Har testat olika recept och tycker att de flesta blr kompakta. Detta recept fick jag av Tess, som fått det av sin mormor, som i sin tur fått det av sitt barnbarn, dvs Tess kusin (alla hängde med, bra!). Så himla gott! Funderar på att baka i eftermiddag när ugnen ändå är varm!
 
6 dl havregryn
6 dl vetemjöl
6 dl rågsikt
6 tsk bikarbonat
 
Rör ihop och tillsätt till exempel nötter. Jag hade i hasselnötter och gojibär.
 
Tillsätt sedan
2 dl ljus sirap
1 liter filmjölk
 
Smörj formarna (2 st 1,5 liters), dela upp brödsmeten.
 
Grädda i 175 grader nederst i ugnen i totalt 90 minuter. Efter 45 minuter lägger du bakplåtspapper på bröden och sedan gräddar du ytterligare 45 minuter på samma ställe, samma temperatur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0