Kycklngfilé i limesås

Förra veckans nya recept var alltså kycklingfilé i limesås. Vi gillade att det va så snabbt och enkelt, och smaken var god. Vi tyckte dock att det skulle vara mer limesmak. Mitt förslag är alltså att använda hela limen, låt kycklingen marineras i saft innan du steker den. Själva såsen är tunn, vill man han gräddig sås kan man säkert använda andra produkter. Här kommer originalreceptet.

4 st kycklingfiléer
0,5 st limefrukt (mitt tips är alltså att ta hela)
smör eller smör/olja att steka i
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl varmt vatten
0,5 st hönsbuljongtärning
2 dl creme fraiche, kokbar
1 tsk kinesisk soja
1 msk honung

Att garnera med
0,5 dl hackad persilja

Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. (Detta var svårt, jag rev limen på rivjärnet istället.)
Dela filéerna och stek dem.
Lägg över dem i traktörpanna eller annan vid stekpanna (Ta en rejäl stekgyta från början istället och spara disk). Salta och peppra, strö över limestrimlorna och droppa limesaften över.
Vispa ihop varmt vatten, buljongtärning, soja, honung och cremefraiche och häll över kycklingen.
Låt småputtra under lock 5-6 minuter. Garnera med persilja.

Serveringsförslag: Ris, grönsallad eller t ex lätt kokta sockerärter eller broccoli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0