Lins- och potatissoppa med persiljesalsa

Idag har jag lagat en mumsig soppa. Receptet är ursprungligen från ICA, men jag har gjort om det lite så att det passade det jag hade hemma. Här kommer receptet (4 personer), mumsa på :D

Ingredienser
2 1/2 dl gröna linser
1 gul lök
1 stor morot
4 medelstora potatisar
2 grönsaksbuljongtärningar
ca 1 tsk timjan (jag använde torkad, dvs krydda i burk)
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 vitlöksklyftor
1 dl hackad persilja (jag använde fryst)

Koka de gröna linserna enligt anvisning på förpackningen (tar ca 20 min).
Skala och hacka lök och morot.
Skala och skär potatisarna i tärningar.
Fräs lök och morot i 3 msk olja ca 3 minuter i en stor kastrull.
Blanda i potatisen, smula ner grönsaksbuljongtärningarna och timjan. Här använde jag dessutom min rapsolja smaksatt med timjan, tyckte det var ett bra tillfälle.
Fräs under omrörning ca 1 minut.
Tillsätt de krossade tomaterna.
Låt koka ca 15 minuter under lock.
Blanda i linserna.
Späd soppan med ca 4 dl vatten till önskad konsistens.
Koka ca 5 minuter (det beror ju helt på hur potatisen är, jag lät min soppa koka ytterligare en kvart så jag var hundra på att det var färdigt).
Smaka av med salt.

Persiljesalsa
Skala och finhacka vitlöksklyftor.
Blanda vitlöken med hackad persilja och 3–4 msk olja. Här använde jag min rapsolja smaksatt med vitlök. I originalreceptet står det att man ska använda olivolja.
Krydda med 1 1/2 krm salt och 1 krm peppar.
Toppa soppan med salsan precis före serveringen.

Lycka till!


Bilden är hämtad från ica.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0