19 december - Päronkaka med kardemumma
Jag älskar kardemumma. Hur kan man inte göra det?
- 2 medelstora mogna päron
- 1 msk strösocker
- 1 tsk äkta vaniljsocker
- vaniljglass eller vaniljsås till servering
- 3 stora ägg
- 4 dl strösocker
- 4.5 dl vetemjöl
- 0.5 tsk stött kardemumma
- 3 tsk bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 25 g smör
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
- Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
- Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.
- Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
(Jag hittar inte fotot i datorn, det kommer!)
Kommentarer
Trackback