19 december - Päronkaka med kardemumma

Jag älskar kardemumma. Hur kan man inte göra det?
  • 2  medelstora mogna päron
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • vaniljglass eller vaniljsås till servering
  • 3  stora ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk stött kardemumma
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 25 g smör
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en 24 cm springform.
  2. Kärna ur päronen och skär 1-2 cm bitar. Lägg i en påse med 1 msk strösocker och vaniljsocker - skaka runt påsen. Lägg åt sidan medan du gör smeten.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
  5. Bred ut den tjocka smeten i formen. Tryck nu ner päronen i smeten. Fördela små klickar av smör på toppen.
  6. Grädda i ca 45-50 min tills päronen är mjuka och kakan blivit gyllene. Täck med folie om kakan blir för mörk. Servera päronkakan ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
 
(Jag hittar inte fotot i datorn, det kommer!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0