12 december - Fransk chokladkaka

Den här är bättre än sex, typ! Haha. Fick receptet av kuratorn på jobbet efter att hon bjudit på den.
 
 

200g smör
200g mörk blockchoklad
2,5 dl socker
0,75 dl mjöl
Lite vaniljsocker
4 ägg
Plus ca 100g blockchoklad till garnering

Smält smör, ta bort från plattan, vänd ner chokladen tills den smält.
Blanda ner socker, mjöl, vaniljsocker och äggulorna.
Vispa upp äggvitan hårt (så det går att vända bunken upp och ner utan att vitan rör sig), blanda sedan ner i smeten.
175 grader, nedre delen av ugnen, ca 20 minuter.
 
Garnera med smält blockchoklad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0