Skånsk äggakaga

Den här tar jag bara med för att det är lite småkul i alla fall. Jag pratar inte på detta vis, inte enligt mig själv i alla fall, hahaha.


4 portioner

Ad ha i
 
7 ägg
1,5 dl vittemjöl
1 tsk sucker
1 krm salt
5 dl mjylk (starkmjylk)
Fitt ti stegning

Så här joår man!

Slabba ihopa grejorna i en bunke ti en jämn smed.
Klicka ner smöred i en middelvarm stegpanna (hilst järnpanga).
Häll i smeden i stegpangan och rör (skjud) med stekspaen här och där ti äggakagan borjar stivna. Smöra it grydlugg eller in tallärk. Sädd po grydlugged eller tallärken po stelpangan med ingsian nerådd. Vänn di hele! Sädd tillbaga den tomma stekpangan po hittan och låd den hallfäriga äggakagan glia tillbaga ner i stekpangan frå grydlugged eller talllärken. Nu ska di bara stegas i nunna minuder.
Servera me stegd fläsk enligd een ”hårhed på ydan”. Rårörda lingon är gutt ti!

OBS! Tillsädd absolut inte mer vittemjöl! Då blir di inte en Skånsk Äggakaga

Källa: Österlen är bätter än SKÅNE

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0