Lucka 21 - Berätta om någon som du älskar

Zeth är världens goaste skrutthund. Han är en blandning av golden retriever (95%) och springer spaniel (5%). Han fyller nio år i januari, och han har tillhört vår familj sedan han var 15 månader, dvs sedan april 2004. Han är en sk omplaceringshund. Som “tonåring” var han oerhört sprallig och flamsig, och ärligt talat överkåt. Nu har han som tur är lugnat ner sig. Han älskar att bita på saker - pinnar, grenar, betor och annat skoj som han hittar vid vägkanten.

Zeth är allergisk. Det är vanligt både vad gäller golden retrievrar och springer spaniel, så kombinationen med de två raserna är inte den bästa i det avseendet. Hur som helst, han är kvalsterallergiker och dessutom allergisk mot katt, samt spannmål i maten. Atopi säger mamma att det heter det han har. Han får specialkost, som han inte gillar nåt särskilt. Han försöker sig gärna på katternas mat när han tror att vi inte ser… Han får inte äta fläskkött, utan endast viltkött. Han tycker om hjortpinnar ;) Förutom all allergi har han ofta ont i öronen, och får medicin när han behöver det. Dessutom får han ofta kortison.

Trots att han är allergisk mot katt, är katterna hans kompisar. De älskar att krypa upp på honom eller sidan om honom. Han lägger en beskyddande tass över dem och njuter.

Hans bästa kompis är Fanny. Han är dessutom otroligt avundsjuk på Tobias, och ska helst sätta/ställa sig mellan Fanny och Tobbe, så att han får vara närmast Fanny, bort med Tobbe liksom. Fräckt.

Zeth tillbringar en del tid hos sin veterinär Johanna i Tygelsjö. Johanna har varit hans veterinär sedan han kom till oss, och han är trygg med henne. Hon och några kollegor startade nytt för några år sedan, mamma och pappa valde att följa med dit, bara för att ha kvar Johanna. Vi har flera gånger ifrågasatt om han lider av att han är allergisk, av öronen, all kortison mm. Johanna säger "nej, han har det jättebra, ni gör allt för honom" osv. Den dagen hon ser att han lider, då kommer vi att få veta det, och då får vi ta det beslutet då.

Fram tills dess njuter jag av varje mysstund jag har med skruttis, vem vet om han finns kvar när jag kommer till Skåne nästa gång?

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0