Didriksons utförsäljning

En av årets höjdpunkter har ägt rum idag - utförsäljningen av Didriksons kläder! Jag tog mig som vanligt dit, med en lång beställningslista som alltid. Kom hem med en ny vinterjacka, en röd (någon förvånad?!). Här är den:

colby unisex jacket 500166 040

600 kr kostade den, perfa.
I år tyckte jag dock att det var sämre utbud, inga regnkläder till barn tex. De hade dock regnstövlar för 50 kr/st, så det blev några sådana som bla ska hela vägen till Boden.


Hallänning

På fredag den 1 juni är jag teoretiskt hallänning, eftersom jag from då är skriven hos M. I praktiken är jag boråsare ett par veckor till, tills lägenheten är riktigt tömd och slutbesiktningen godkänd. Det känns absolut bara bra att starta ett nytt liv med M, men självklart kommer jag att sakna Borås. Jag längtar verkligen tills vi bor ihop, det är inte det, jag vet att det är det enda rätta, men i hjärtat kommer jag nog alltid vara boråsare (på mitt sätt). Tur att det inte är längre hit än att man klarar av att åka hit, ofta!

Saker jag kommer att sakna med Borås är:
-Knalleland (är någon förvånad att detta står först?!)
-att inte hänga i Boråshallen och heja på mitt favvobasketlag (med den bästa coachen)
-stan i allmänhet
-mina superfina kollegor
-nybyggda o fräscha simarenan
-djurparken
-min fina frisörska Johanna på Håroskopet
-mina otroliga kompisar jag lärt känna genom åren
-min lägenhet och balkong


Saker jag inte kommer att sakna med Borås är:
-idioterna i mitt hus som varken klarar av att tvätta/hålla rent i tvättstugan, sköta sig eller rätta sig efter regler
-de fula skulpturerna i stan som jag inte begriper mig på
-rusningstrafiken genom stan
-vissa saker med mitt jobb som stundtals gör det olidligt
Kära mor

Ingen är väl som du kära mor,
alltid snäll och tålmodig.
Du lagar köttbullar och torkar mitt snor,
plåstrar mitt knä när jag slått mig blodig.
Ingen är väl som du kära mor,
i dina ögon blir jag aldrig stor.
Idag är din dag,
nu ska jag ge dig uppskattning,
så att du kan ta nya tag.

Grattis till alla mammor där ute!

Tröttsamt

Idag är det den 25 maj och jag har fortfarande inte fått in allt betygsunderlag som jag behöver... Jag satte 22 maj som sista datum, för jag vet att jag gör mig själv och eleverna en björntjänst genom att skjuta fram det ännu mer. Vissa inlämningar i en klass skulle vara inne vecka 6. Vissa kommer därför inte att få betyg, pga otillräcklig bedömning (har de dessutom inte visat under lektionerna att de arbetat, då är det extra svårt).

Detta hävdar en klass är mitt fel, eftersom jag inte lärt dem att lämna in i tid?!
De hävdar också att det är min plikt att arbeta under helgen.
De kommer ständigt för sent.
De ifrågasätter varför vi gör läsförståelser.
De kommenterar det hela med att de inte ska ha mig nästa år, så de skiter väl i vilket.

Behöver jag ens kommentera att jag är glad över att det snart är sommarlov?

Hamburgö

Torsdag till lördag (Kristi himmelsfärd) tillbringade jag, fem föräldrar och 13 elever ur klassen på Hamburgö. Hamburgö är en ö strax utanför Hamburgsund i Bohuslän. Man tar sig dit genom att åka linfärja 130 meter från Hamburgsund. Vi hyrde en gammal skola och vi har haft det helt underbart.

Glada, nöjda och lugna elever.
Glada, nöjda och lugna föräldrar.
Glad, nöjd och lugn mentor.


Alla skor i hallen. Man lärde sig att inte snubbla ;)


Ett miljövänligt påfund. Papper och "nr 2" i bakre hålet, "nr 1" i främre. Om det var så miljövänligt vet jag inte, man fick spola 3 gånger för att få ner en bit papper...

Vad har vi då gjort undrar ni kanske. Ja, första dagen tog vi oss upp till Bohus fästning strax utanför Kungälv. Det var regnigt och kallt. Vi tillbringade ungefär 45 min med att utforska fästningen, och de gillade det. Därefter drog vi till Torp köpcentrum i Uddevalla. Där skulle vi äta lunch plus att de fick gå runt och shoppa lite. Vi skulle nämligen egentligen till Vitlycke och kolla men det ville inte eleverna så vi ställde in det. Incheckningen på boendet var från 16.00. Vi lämnade Torp runt 15 och tog oss uppåt. Vi fick vänta på färjan i Hamburgsund, och var på plats på ön strax före halv fem. Vissa drog ganska omgående till stranden och badade, galna ungar! På kvällen grillade vi kyckling, sen utforskade de ön lite till.

På fredagen åkte vi en båttur på förmiddagen, så häftigt. Först var det lugnt och stilla, sen gasade han på ordentligt, jisses vad coolt. Särskilt som vågorna var höga, haha.


Hamburgsund


Någon som är sugen på en båt eller två?


En vägskylt mitt i vattnet


Här gasar han på bra :)

På eftermiddagen fick vi med oss ett gäng som ville se Fjällbacka. De som inte ville slapp. De stannade hemma och spelade fotboll mm. Vi som åkte till Fjällbacka gick i Kungsklyftan och gick upp på Vetteberget. Därefter belönades de med glass i hamnen.

Mitt absoluta favoritfoto från resan är detta:


Utsikten från Vetteberget slår det mesta. Det tyckte de här fem också.
Korv & GREJER???!!! What? Vi diskuterade detta länge. Är det så att man kan köpa allt möjligt där? Tex "Jag har ADHD, ge mig en tablett". Troligtvis inte.


På fredagskvällen åt vi fin middag på Hjalmars inne i Hamburgsund. Hemma igen blev det egentid. På lördagen städade och packade vi, och checkade ut runt 11.30. Därefter begav vi oss söderut. Vi stannade på Bäckebol och åt lunch, halva gänget på Mackedonken, halva på Ikea. För min del blev det ratatouille på Ikea. Därefter blev det Liseberg fram till 23 för de flesta. Jag åkte hem och slappnade av istället.

En helt underbar klassresa, soligt väder på ön hela tiden, perfekt ordnat program (hum hum, undra vem som fixade så det blev så) enligt föräldrar och elever. Så värt att lägga ner energin på.

Klapp på axeln

Ännu en dag till ända, en dag där jag varit så trött och sliten. Klassresan är över och jag kan ägna mig åt annat. Idag satt jag kvar längre på jobbet för att rätta färdigt lite grann. Väl hemma var jag så trött att jag mest ville gråta. Känner mig stressad av allt känns det som. Mitt hem ser ut som ett kaos och den där mysiga känslan som jag tidigare haft i mitt hem finns inte kvar. Jag tog mig trots allt ut på en promenad, 40 min totalt. Sedan blev det middag i form av spagetti och köttbullar följt av balkonghäng med läsning. Efter en stund fick jag ett ryck och drog till simarenan och simmade en halvtimme. Klapp på axeln, både simning och promenad idag. Klapp, klapp.

Det gula guldet


Finns det något vackrare än ett knallgult, österlenskt rapsfält?
Detta är dessutom min pappas rapsfält, fotot är taget med mammas mobilkamera.
De halländska rapsfälten är inte så här gula än, men det finns åtminstone rapsfält i Halland. Jag ska nog klara av livet som hallänning ;)

Jag och himlen gråter

I morse fick vi ett dödsbud på jobbet. För att förmedla vad jag känner väljer jag att citera favvobiblo:

Jobbig dag idag. Jag och himlen gråter.


För gråter, det gör jag. Denna underbara människa har lämnat oss. En riktig stöttepelare trots att hon själv hade det jobbigt. Hon var alltid gullig mot alla, kramades om man behövde en kram osv. Denna vecka skulle hon och jag haft kökstjänst i personalköket.

Vila i frid Bittan. Du är så oerhört saknad!

Trött, tröttare...

Jag är så trött, så trött. Har inte haft planering eller rast på jobbet på flera veckor. Mina planeringstimmar har försvunnit i och med lediga dagar, krissamtal med elever, uppföljningsmöten och den totalt onödiga "jag måste ta itu med problemet nu eftersom 80% (!!!) i klassen vägrar lämna in"-biten.

Det har satt sina spår. Jag orkar ingenting. Orkar inte ens tänka på att jag borde simma, att jag faktiskt rört mig för lite denna vecka. Nu har min kropp sagt ifrån. Jag känner mig febrig och krasslig. Jag kom hem, slängde mig i sängen. Där har jag nu legat i tre timmar med undantag för den halvtimmen som jag faktiskt tog mig i kragen och fixade mat. Det är dagar som idag när jag uppskattar att det finns två pizzerior inom 500 meter, och att jag kan få tag i en kycklingrulle på tio minuter. Det är dagar som idag när jag uppskattar att min favvobiblo förser mig med god litteratur.

Buuu


Kortvecka

2 dagar ledigt, 3 dagar på jobbet den här veckan. Trots en sk lugn vecka har det varit ganska mkt skit o jobbigheter. Det finns ju så klart vissa föräldrar som inte begriper sig på sina barns bästa, och skyller på skolan o lärarna istället. Jag orkar inte, och tänker inte, gå in på diskussionen om det, men jag är så förbannat trött på såna folk. Översittare!

Idag cyklade jag till jobbet. Pumpade hjulen innan jag for, men inte hjälpte det. Typ tomt när jag kom fram. Tur man har en slöjdmagister med en kompressor i salen - nu är hjulen stenhårda :) Tyvärr försvann solen i förmiddag, jag hoppas jag hinner hem före regnet.

Ikväll blir det tacopaj, mums mums!

Mina åttor har haft tyskprov idag. Det var tydligen skitsvårt, fast det tyckte ju inte jag... Jaja.

Nu ska jag strax hem och försöka flyttpacka lite till. Det tar på det, tack o lov. :)

RSS 2.0