Årets näst sista dag

Japp, i morgon är det dagens sista dag. Jag har varit ute och gått i en timme idag. Min kropp är stel eftersom jag inte simmat på hela Skånevistelsen, och inte heller haft min dagliga motion. Jag är förbannat trött på all snö.

I morgon åker jag till Malmö och firar nyår med Petra, ska bli jättetrevligt! :) Ska ha sällis med Dahlman in, han ska till Hipp. Jag får väl köra hem den 1e hahaha.

Idag har jag köpt nya sommardäck till bilen, blev Continentaldäck. Om en stund kommer mormor, farmor o farbror hit och "firar" jul. Det blir oxstek till middag, mums!

Igår var jag först på lunch med Dahlman hos Maria. Efter det var jag hos Benny, Helen & barnen. En riktigt go dag :) Jag begav mig till Boan oxå, mitt gamla favoritpläjs, hahaha. Nu är jag inte lika imponerad ;) Tyckte mest det var ännu dyrare där än sist jag besökte stället.

Saker man kan göra när man är insnöad

1. äta
2. vila
3. läsa
4. äta lite till
5. vila lite till
6. läsa lite till
7. glädjas åt sin nya släkting, kille, född julafton kl 14.24
8. äta ännu mer
9. läsa ännu mer
10. spela monopol
11. förlora i monopol
12. uppdatera bloggen ;)

Insnöad

Jag körde till Skåne igår. Det var egentligen inte rolig resa... Fram till Lund gick det bra, sen var det mest skit. Massa snö på vägarna. Idag är vi insnöade. Pappa körde Elin till jobbet med hjälp av lastaren.
Elin hade lämnat en gullig lapp åt mig i morse:

"God morgon sunshine! Du är insnöad, så du har mycket tid på dig idag att hitta min tomteluva :) Ska ha den i morgon! Kramar lillsis :)"

Den sista tiden har verklligen luften gått ur mig totalt, jag har varit så oerhört trött. Skönt att man kan vila upp sig några dagar nu.


Kakbak

Jag kan nöjt konstatera att jag är mentor för en klass som kan baka kakor ;) Idag bjöd jag in mig själv på fika under hemkunskapslektionen. De tycker att det är kul när man kommer dit, så jag gör det så ofta jag kan (tyvärr för sällan). Min elev O tyckte att jag åt dåligt, för han var tvungen att äta upp en halv kaka... hahahaha. Så här fina blev två av deras kakor:




Det rosaaktiga är en kräm gjord på hallon, honung, lite socker och choklad.

Mums filibabba! :D


Fin bild


Kolla så fint det såg ut kring Rya åsar igår eftermiddag, när Emmelie och jag tog oss en Knallelandsvistelse. Svårt att fota dock, med detta vinterljuset.


Fixade till en liten närbild också.

Vet ni vad? Denna utsikten har jag i stort sett varje dag, då mitt klassrum ligger på rätt sida om Knalleland. :)



Blodtrycksmätare

Klockan åtta i morse hade jag tid hos vårdcentralen för att få en blodtrycksmätare inkopplad. Jag trodde ju att det var nån enkel apparatur som typ klistrades på armen, men icke sa nicke. Det är en avancerad apparat som kopplas via slang osv. Den tar trycket två gånger i timmen under dagen och en gång i timmen nattetid. Den burrar och trycker och piper ganska så rejält, så jag undrar hur mkt sömn jag får i natt. Dessutom får man starta om den med jämna mellanrum, för då piper den med ett ihärdigt ljud... Huvudsaken är att trycket visar bra i morgon när jag ska lämna tillbaka den.

Den här har jag hängande runt magen. Total storlek ca 15 cm lång, 8 cm bred och 3 cm tjock.

Haga julmarknad & Liseberg

I helgen var Elin & Jonas här. Syftet med deras besök var att vi skulle åka till Liseberg på julmarknad. Det var osäkert in i det sista om vi skulle åka, då det utfärdats klass 1 varning för blixthalka. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle åka bil, buss eller tåg eller skita i det. Till sist smsade jag C, som höll på att flytta till sin bror och nytt kört på vägen, och han sa att det var moddigt men inte jobbigt annars. Sagt och gjort, vi begav oss mot Göteborg. Vi var först i Haga, sen en snabbis på både Gustav Adolf och i Nordstan. Träffade Linda o en sovande Tristan i ungefär en kvart, sen begav vi oss till Liseberg. På kvällen blev det indiskt och det gillade vi :) Idag har jag handlat sista klapparna, gött :) Hittade dessutom en röd stickad tröja till mig själv, och en annan häftig tröja.

Vill så klart passa på att tacka för alla värmande ord som jag fått denna veckan, på sms, msn och annat, i och med att jag varit väldigt nere pga extramammas tillstånd. Mamma har varit på besök hos henne och det var ett bra besök. :)

Lättad

Jag är lättad eftersom B har vaknat upp och ligger inte längre i respirator. :) Hon har börjat prata och får ta emot besök. Min mamma åker dit i morgon troligtvis. Jag känner bara en enorm tacksamhet för att min älskade "extramamma" är på väg tillbaka. ♥

Ikväll har jag bakat frallor och kakan till lussefikat. Mums va god den var ;) Jag smakade en bit... eller två kanske?? ;)

I morgon kommer Elin & Jonas, ska bli såååå skoj :) Tyvärr har min förkylning blivit lite värre, men det får vi ta. Orkar jag inte allt som är planerat får jag väl sätta mig ner o vila lite... jag fyller ju faktiskt 30 snart hahaha.


Boktips - Kristina Ohlsson

Jag fick tips av vår bibliotikarie (som numera nog inte behöver någon stor presentation ;) hehehe) att läsa Askungar av Kristina Ohlsson. Sagt och gjort, Sara stack boken i handen på mig och jag gick hem och började läsa. Som vanligt när jag hittar någon bok jag tycker om, så kan jag knappt lägga den ifrån mig. Så var det med Askungar. För att vara en debutbok är den oerhört välskriven. Jag antar att det ligger mycket jobb bakom för att komma dit. På Bokia.se står följande om boken:

En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?


 

Idag var jag hos Sara och hämtade uppföljaren, som heter Tusenskönor. Har inte börjat läsa, men tror inte jag kommer att bli besviken. På Bokia.se står följande om Tusenskönor:

Fredrika Bergman och hennes kollegor tar sig an ett dubbelmord vid Odenplan, ett äldre prästpar har hittats skjutna i sin lägenhet. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Inlåst i en lägenhet väntar flyktingen Ali på besked. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. I Bangkok, Thailand, håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit.

Tisdag

Mina nior är på prao nu i två veckor, vilket innebär att jag har ca 1/3 mindre lektioner. Jag är tacksam för detta eftersom jag har feta rättningshögen att ta itu med, och betygen ska ju skrivas senast måndag. Jag känner dock att betygen är i stort sett klara, men man vet aldrig... ;)

Idag slutade min sista lektion halv elva. Jag har arbetstid till kvart i tre, så jag tänkte jag kommer att hinna en massa ;) Skrev värsta listan på saker som behövs göras nu under veckan. Efter det tog jag lunch med Markus. Det var fiskgratäng och den var så himla god! Jag hamnade i paltkoma efter maten ;) När jag gick upp till personalrummet var jag så trött att jag gick och lade mig i soffan ;) hehehe. Tänkte vila lite, men då kom Emmelie och Emil in i rummet så jag satte mig i en fåtölj och tjötade med dem istället :) Tur det, för annars hade jag somnat... I promise!

Hur som helst så hann jag en hel del på eftermiddagen, hann förbereda åttornas läxförhör, städa skrivbordet, rensa i min tidningshög, ringa runt mm. Tidningshög tänker ni... hmmm.. Jo ser ni, jag klipper ut bilder från tidningar, laminerar dem och använder i undervisningen. Eleverna plockar en bild, och pratar utifrån dem. Pedagogiskt & enkelt ;)

Har hunnit med en promenad, och ska alldeles strax hoppa upp i soffan och titta på Knullar fiskar? Det är en tysk ungdomsfilm som jag tänkte visa för åttorna. Mer om filmen finns på

http://www.bio.nu/film/?id=100656

Dagens citat

"Dansen är ju ett lodrätt uttryck för ett vågrätt begär"
Robert Gustavsson

Har jag gjort rätt?

Idag fick jag besked om att en av de människorna som jag tycker oerhört mycket om ligger i respirator efter en hjärnblödning. Jag känner mig helt tom. Jag gråter. Jag funderar. Jag gråter lite till. Jag funderar lite till.

Saker jag nu funderar över är om jag har gjort rätt? Gjorde jag rätt när jag valde att flytta 36 mil från mina nära och kära? Ska jag åka ner några dagar?

Svaret är inte enkelt. Jag känner inte att jag har gjort fel, tvärtom. Jag har ett jobb som jag gillar (trots att det är kämpigt), jag har fina arbetskamrater, tak över huvudet och fina vänner. Hade jag valt att stanna i Skåne hade jag troligtvis inte haft jobb (iaf inget fast), och då hade jag inte satt mig själv i första rummet. Jag hade således inte varit lycklig, utan haft en instabil tillvaro med jobbsök och eventuella flyttar. Mina nära och kära vet att jag har utvecklats som person under mina snart 3 år i "norr", och de vet att jag tycker om dem oavsett var i världen jag befinner mig. Samtidigt är detta inte en lätt situation. Det kommer att komma dagar då jag känner att jag måste kasta mig in i bilen för att det är ett akutläge i södern. Denna gången avvaktar jag i några dagar, jag åker inte ner nu. Anledning? Jag kan inget göra där ändå.

Valde att ta en promenad i förmiddag, gjorde om min promenadväg så att jag skulle slippa "allt folk". Tur var väl det, för undra hur folk reagerar när de möter en främmande människa vars tårar bara rinner?


Kladdkaka - fri från gluten, mjölkprotein och laktos

100 g laktos- eller mjölkfritt margarin/smör
2 ägg
2 dl rårörsocker
1 dl majsmjöl
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor att "bröa" formen med

Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en form, bröa med kokosflingor.
Smält fettet.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda ner det avsvalnade fettet. Rör om.
Blanda majsmjöl, kakao och vaniljsocker. Se till att kakaon är klumpfri.
Rör ner mjölblandningen i kaksmeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter, eller tills kakan precis har stannat.
Låt kakan svalna och stå kallt i minst 2 timmar innan servering.

Bara vara

I helgen var det meningen att Dahlman, Maria & jag skulle bege oss till Göteborg, för att tillsammans med Daniel & Dimitrina göra stan, Haga julmarknad & julmarknaden på Liseberg. Nu råder vi ju inte över vädrets makter, och tyvärr var vi tvungna att ställa in resan. Trist naturligtvis, men samtidigt måste jag erkänna att det är skönt med en helt oplanerad helg. En bara vara-helg. Jag har haft en tuff vecka; har jobbat för mycket (som vanligt), varit grinig, skrivit två tillbudsrapporter och gjort en polisanmälan. Det tar på krafterna.

Idag har jag tagit en lång promenad, legat i ett varmt bad och läst ur Kristina Ohlssons Askungar (boktips!) och fixat lite till på pappas julklapp. På em drog jag ner på stan för att leta efter termobrallor. Det är ju rent ut sagt svinkallt... Hittade inga i stan. Passade på att köpa present till min nyfödde nästkusin/syssling/tremänning Frans. Det blev ekologiska kläder från Lindex, så så här ser de ut (jag är riktigt nöjd!):



Efter det drog jag till Knalleland för att se om jag hade nån lycka med termobrallor där, och jodå - Team Sportia hade ett par! Det blir årets julklapp från mor o far! :)

Passade på att handla på hemvägen, ska vara med och ordna lussefikat på jobbet på fredag. Vi har delat upp sysslorna. Eftersom jag är laktosallergiker är det enklast att jag bakar nåt laktos/mjölk/glutenfritt åt oss, så det blir en kladdkaka. Recept kommer när jag har tid med det ;)

Kvällen kommer att tillbringas i soffan, perfekt avslut på min bara vara-lördag.

RSS 2.0