Pasta med räkor, sparris och hummersås

Det här receptet kommer från en bok med lättlgad gourmetmat. Det går snabbt, en halvtimme ungefär! Yummie! Receptet räcker till 4 pers. Vi äter inte parmesan i vårt hem, tog vanlig hushållsost istället för att få lite klibb ;)
 
 
Ca 400 gram pasta (tex bandspagetti eller skruvar)
2 msk olja till kokningen
1 kg oskalade räkor (eller ett halvt kilo skalade)
400 gram färsk grön sparris (jag använde 250 gram fryst)
2 msk smör till stekning
2-3 dl grovt riven parmesanost
 
Hummersås:
4 dl creme fraiche
½ dl vitt torrt vin (jag använde matlagningsvin)
4 msk koncentrerad hummerfond
2-3 krm salt
½ krm cayennepeppar
1 msk smör
 
Koka pasta.
 
Koka hummersåsen genom att koka upp creme fraiche med vin och hummerfond. Låt såsen koka sakta i 5 minuter och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att vispa i 1 msk smör.
 
Skär sparrisen i slantar men låt knopparna vara hela. Ta inte med den tjockaste delen om denna är träig. Bryn 2 msk smör lätt och fräs sparrisen under omrörning några minuter. Tillsätt parmesanost precis på slutet och rör om hastigt.
 
Blanda räkorna med den avunna pastan och fördela den på fyra djupa tallrikar. Ringla såsen över och lägg sedan sparrisen uppe på mitten.
 
 
 

Du är allt jag nånsin - tavla

Gjorde en extra present åt Fanny o Tobbe, som tack för att jag fick vara tärna.


Helgen

I helgen gifte sig mig syster o Tobbe. Jag & Elin var tärnor. Jag grät mest enligt min sambo. Det var hur som helst väldigt fint o vackert o jag är fortarande tagen.
 
Festen va najs. A skötte sig klanderfritt o fick mkt beröm. Dessutom gillade folk hans lackskor hehe.
Det enda tråkiga med festen o allt runt omkring var att toastmadamerna inte skötte sina uppdrag, tråkigt.

Fanny <3 Tobias

Det är nu det händer, det är nu de säger ja till varann. Idag gifter sig Fanny med sin Tobias. All lycka! Så här blev kortet!
 
 
 
Å presenten då? Tja, en assistent från Ankarsrum! Fett najs! En röd!
 

RSS 2.0