17 december - pizzadeg

När M bakar pizza gör han den tunn, tunn, vilket är väldigt gott enligt mig. Det här receptet räcker då till minst två tunna pizzor. Det går att frysa degen, men den spricker lätt när man använder den efter frysningen. Den blir dessutom inte allt lika knaprig.
 
0,25 paket jäst (12 gram)
2 dl ljummet vatten
1 tsk strösocker
1 tsk salt
1 msk olja
6 dl vetemjöl
 
Blanda jäst, socker, salt, vatten och olja i en skål så att allt löses upp. Tillsätt mjöl lite i taget och knåda tills det blir en jämn och smidig deg. Låt jäsa under handduk i ca 30 minuter. Man man också lösa jästen i kallt vatten, göra i ordning degen och låta den kalljäsa i kylskåp 4-8 timmar.
 
När degen jäst, knåda den några minuter, lägg på smord form och kavla tills du täcker plåten. Ugn 275 grader, högt upp.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0