Morotsfrallor

25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
2 msk rapsolja
1–2 morötter, fint rivna
3 dl fint rågmjöl
9–11 dl vetemjöl

 

Garnering
sesamfrön

 

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.

 

Tillsätt salt, olja, morötter, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.

 

Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

 

Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

 

Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.

 

Grädda bröden mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0