Havre- & fröknäcke
Ca 20 bitar
1 ½ dl havregryn
1 dl rågmjöl (jag använde grovt)
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 tsk honung
2 krm salt
2 ½ dl vatten
Garnering
flingsalt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel på en plåt, mellan två bakplåtspapper. Pensla gärna olja på det undre papperet så det lätt lossnar efter gräddningen.
Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv, ca 4 x 5 cm stora rutor.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.