7 december - Morfar Nisses lax

Recept från svägerskan H, vars morfar brukade göra detta.
 
 
Till 4 pers
 
4 skinn- och benfria laxfiléer
citronsaft
peppar
2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
4 tsk senap (inte kornig, annars tror jag att både "vanlig" och fransk går bra)
4 msk hummerfond
1 burk röd rom
lite hackad dill

Sätt ugnen på 200 grader.
Ta citronsaft och vitpeppar (alt citronpeppar) på fyra laxfiléer, lägg dem i en ugnsfast form, innan de åker in i ugnen i tio minuter. Förbered under tiden såsen.

Sås: Rör ihop grädde, creme fraiche, senap, hummerfond, rom och dill.

Ta ut laxfiléerna, häll på såsen och låt stå ytterligare ca 10 min i ugnen.
Toppa sedan med några skalade räkor och lite citronskivor.

Servera med potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0