5 december - Lakritspannacotta

Förra årets nyårsdessert, mums mums. Gör i ordning den dagen innan så att smakerna sätter sig.
 
 
 
Till 4 pers
 

1½ st gelatinblad

4 dl vispgrädde

0,5 dl socker

1 tsk lakritspulver
 
Garnering: lakritspulver och hallon
 

Blötlägg gelatinet minst 5 min i kallt vatten.

Koka upp hälften av grädden tillsammans med sockret och lakritspulvret. Vispa och lös pulvret. När pulvret löst sig, häll i resten av grädden och fortsätt koka upp.

Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.

Häll upp i glas. Ställ i kylen tills pannacottan har stelnat, minst 3 timmar.

Garnera med lite lakritspulver och bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0