Mild fiskgryta
Gårdagens middag, mums. Blev middag åt mig o sambon plus tre matlådor. Vi bytte ut riset mot bulgur. Det var gott, enkelt och lättlagat = bra betyg!
Mild fiskgryta
- 4 port ris eller annat gryn
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika (hade inte vi, tog paprikakrydda istället)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 500 g passerade tomater
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk strösocker
- 1 tsk timjan
- 1 tsk persilja
- 2 förp torsk- och laxtärningar (à 300 g) (jag tog två laxfiléer och tre torskfiléer)
- salt och peppar
- Koka riset/bulgurn/annat enligt anvisningen på förpackningen.
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Stek grönsakerna i oljan i en kastrull eller låg vid panna tills de får lite färg.
- Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuter.
- Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fiskgrytan med ris/bulgur/annat.
Kommentarer
Trackback