Fiskgratäng med räkor

Igår gjorde vi en egen variant av denna fiskgratäng. I receptet (från www.recept.nu) ska man ha potatismos i gratängen, det gjorde inte vi utan vi hade kokt potatis vid sidan om.
 
ca 600 g filé av torsk eller kolja 
1 1/2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
fiskspadet
1 st äggula
räkor
dill, hackad
pressad citron
salt och peppar
(potatismos, äggula, riven ost)

Ugn: 225-250°

Dela fisken i mindre bitar. Lägg fisken i en ugnsform, salta lite, täck med folie och sätt mitt i ugnen cirka 10 minuter.

Fräs margarin och mjöl i en kastrull. Späd med grädde och fiskspad från formen. Koka 5 minuter, ta av värmen och rör ner äggulan. Smaka av med kryddor. Vänd ner de skalade räkorna och dillen. Bred såsen över fisken. (Nästa gång skippar vi räkorna före gratinering, de blev ganska sega, och kör i räkorna efter ugnen.) Gratinera tills det fått fin färg, servera med kokt potatis.

(Om du väljer att ha potatismos: Blanda moset med äggula och riven ost. Spritsa eller klicka det runt fisken. Gratinera i 250° tills moset fått fin färg.)
Före gratinering

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0