Filmer

Jag har äntligen sett lite nya filmer, nu när jag legat sjuk. Tänkte berätta lite om dem och vad jag tyckte.



Först ut är Inception.
Leonardo di Caprio spelar Cobb, en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han någonsin älskat. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan uppnå det omöjliga – inception. Istället för den perfekta stöten, så måste Cobb och hans grupp av specialister lyckas med det omvända; deras uppgift är inte att stjäla en idé utan istället att plantera en. Om de lyckas så skulle det kunna vara det perfekta brottet. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

En helt okej film. Den är väldigt välgjord men jag tyckte att den var lite rörig. Lite rörigt märklig. Konstig kanske? Ska nog se den igen så jag förstår lite mer hahaha. Bra slut :)





Nästa film är The social network
Harvardstudenten Mark Zuckerberg blir dumpad av sin tjej och i ilskan går han hem och super sig full medan han som hämnd skapar en sajt där man kan betygsätta universitetets alla tjejer. Facemash som han kallar det blir starten till Facebook, som han sedan programmerar ihop på en dryg månad, bara 19 år gammal.

I takt med att sajten sprider sig, blir folk oense om vem som var med och kom på hela grejen och vilka som ska föra kolossen framåt. Och parallellt med de oerhörda framgångarna får vi följa hur det börjar knaka i fogarna mellan Mark och vännen Eduaro Saverin samtidigt som flashforwards visar hur Facebookgrundaren blir stämd från två olika håll på mångmiljonbelopp.

Facebooknörden Jenny gillade så klart denna film. Riktigt mycket gillade jag den!



Tredje och sista filmen är Eat pray love. 

Liz Gilbert är övertygad om att livet har mer att erbjuda än familj och karriär. Se hur hon hittar ny livsglädje i denna inspirerande och sanna historia som är baserad på den bästsäljande boken med samma titel. Liz lämnar New York och ger sig ut på en årslång resa till Italien, Indien och Bali där hon försöker hitta sig själv med hjälp av god mat, meditation och förhoppningen att få uppleva sann kärlek.

Det här skulle min kompis Dahlman säga är en typisk Jenny-film. Det verkade ju så. Så är inte fallet. Den var visserligen söt och så, men nej, inte bra... Den hade sina ljusglimtar. Mer är det inte.

Jag har sjukanmält mig första lektionen i morgon. Jag har legat i soffan hela dagen. Är sjukt rastlös men mår så kasst. Näsan rinner hela tiden. Nu är det ipren och sängen som gäller, och så hoppas vi att den här förbannade förkylningen är borta i morgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0